Beurskoers (dividend) aandeel Euronav verdubbelt in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 26 augustus 2022

Beurskoers (dividend) aandeel Euronav verdubbelt in 2022Euronav logo
Het aandeel van de Belgische tankerrederij Euronav is in 2022 een zeer grote uitblinker met een koerswinst van inmiddels 113%. Op 25 augustus bereikte Euronav de hoogste jaarkoers op €17,49.

Met een verdubbeling van de aandelenkoers is Euronav met afstand één van de beste aandelen in België in 2022, jawel, het jaar dat aandelen wereldwijd juist flink dalen. Ook de BEL-20 index staat dit jaar nog steeds op een verlies van bijna 14%.

Een positieve uitschieter zijn wel de energie (olie- en gas) aandelen die profiteren van de sterk gestegen olieprijs. Ook Euronav, dat olie vervoert in de enorme tankers, profiteert mee en het aandeel bereikt een hoogste jaarkoers.

grafiek aandeel euronav
Euronav bereikt de hoogste stand in jaren in 2022

Euronav kwam op 9 augustus al met resulaten over het de eerste helft van 2022 en toen werd eveneens bekend dat er opnieuw $0,03 dividend zal worden uitgekeerd. Euronav betaalt per kwartaal dividend en zal op dinsdag 30 augustus weer ex-coupon noteren. Door dit zeer kleine basis dividend is het dividendrendement slechts 0,7%. 

LEES OOK: Aandelen in Europa die elk kwartaal dividend betalen

Dan nog een blik op de adviezen van analisten, die gemiddeld, ondanks de flinke stijging van de beurskoers dit jaar, oordelen met 'kopen'. Volgens informatie van dividendnieuws.be zijn er nu 10 analisten die een advies geven voor het aandeel Euronav met momenteel 9 koopadviezen (4 keer 'strong buy', 5 keer 'buy') en 1 advies 'houden'. Geen enkele analist geeft momenteel nog een verkoopadvies. Dat is opvallend want het gemiddelde koersdoel voor Euronav is met €15,20 lager dan de actuele beurskoers van €16,63.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE