Telenet wil dividend vanaf 2023 met 64% verlagen naar €1,00 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 20 juli 2022

Telenet wil dividend vanaf 2023 met 64% verlagen naar €1,00 per aandeelaandeel Telenet logo
Beleggers kunnen niet lachen met de dividendverlaging.
Zeer verrassend nieuws van Telenet Holding, dat op 19 juli 2022 aankondigde om de dividendvloer te verlagen van de huidige €2,75 per jaar naar €1,00. Hierdoor zal het dividendrendement van het telecomaandeel flink dalen. Telenet wil grote investeringen doen die ten koste gaan van het dividend.

Een zeer slecht bericht voor aandeelhouders Telenet Group Holding, die na een flinke koersdaling in 2022 altijd nog konden rekenen op het zeer hoge dividend van 14,5%. Dat hoge dividendrendement was gebaseerd op €2,75 bruto dividend die Telenet de laatste twee jaar uitkeerde aan investeerders. 

DIVIDEND TELENET VAN €2,75 naar €1,00

Daar komt nu echter abrupt een einde aan want Telenet heeft in een persbericht met datum 19 juli 2022 aangekondigd het dividend met 64% te willen verlagen vanwege de geplande grote investeringen in een nieuw infrastructuurbedrijf dat Telenet met Fluvius wil opstarten. Telenet zal 66,8% van de aandelen van dit nieuwe bedrijf (NetCo) in handen krijgen. De komende acht jaar zal 2 miljard euro geinvesteerd worden in NetCo om het netwerk te upgraden. Dat kan alleen als het dividend flink wordt verlaagd.

Enfin, zeer slecht nieuws dus voor beleggers in het aandeel Telenet, dat ruim 10% daalde op dit nieuws. Telenet geeft aan de dividendvloer (bodemdividend dat als basis wordt uitgekeerd) te willen verlagen van €2,75 bruto per aandeel naar €1,00 per aandeel voor de periode 2023 tot 2029, jawel precies dus de periode dat de investeringen in NetCo moeten gebeuren. Telenet betaalt altijd twee keer per jaar dividend.

LEES OOK: ASML (Nederland) gaat vier keer per jaar dividend betalen in 2022

Dat is dus een dividendverlaging van 63,8%. In reactie bereikte het aandeel Telenet de laagste koers in 12 jaar tijd en bovendien was er sprake van de grootste intradag koersdaling in negen jaar tijd voor Telenet. De laatste twee jaar werd telkens €2,75 dividend uitgekeerd aan beleggers, dat voor het eerst sinds 2016 weer een dividendverlaging aankondigt. Bij een koers van €16,84 is het dividendrendement voor het aandeel Telenet Holding nog steeds hoog met 5,9%. Echter zullen veel investeerders het vertrouwen hebben verloren in het Belgische bedrijf, dat dit jaar de beurskoers ziet halveren in Brussel.

Telenet Group (ISIN: BE0003826436) is een aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen.Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 58% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Telenet heeft sinds 2005 een notering aan Euronext Brussels en betaalt sinds 2018 weer een dividend.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE