Exmar wil zeer hoog tussentijds dividend van €0,95 betalen in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 14 september 2022

Exmar wil zeer hoog tussentijds dividend van €0,95 betalen in 2022exmar logo 2022
Exmar heeft nu ruim 10% dividendrendement.
Op 9 september 2022 presenteerde Exmar de resultaten over het eerste semester. Aandeelhouders ontvangen een interim dividend van €0,95 dat eind 2022 zal worden uitgekeerd door het in Antwerpen gevestigde bedrijf dat net als Euronav gespecialiseerd is in het transport per schip van grondstoffen.

Exmar, dat met een eigen vloot LNG (vloeibar gas), ammoniak en andere petrochemische gassen over het water vervoert, is in 2022 één van de grote uitblinkers samen met sectorgenoot Euronav. Het aandeel Exmar stijgt dit jaar 108%, wat een beurswaarde van ruim 500 miljoen euro oplevert.

Op 9 september kwam Exmar met interim resultaten met een groepsresultaat dat lager uitkwam op $9,6 miljoen. Voor aandeelhouders is er evenwel een zeer hoog dividend, want Exmar wil een tussentijdse uitkering doen van €0,95 per aandeel. Dat is ruimschoots meer dan in 2022, toen er nog €0,08 per aandeel werd betaald over het voorgaande boekjaar, en 2021, toen Exmar na jaren zonder dividend een uitkering van €0,30 deed.

aandeel Exmar dividend historie en koersinformatie
Exmar wil €0,95 interim dividend betalen in 2022

Nu dus volgt een flink hoger interim dividend van €0,95 bruto per aandeel, dat werd aangekondigd in het persbericht bij de interim cijfers. De Raad van Bestuur heeft besloten een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen om te beslissen over de toekenning van een tussentijds dividend van bruto 0,95 euro per aandeel. De ex-coupon datum is nog niet bekend.

Het dividendrendement van dit dividend is 10,6% bij een beurskoers van €8,93 voor het aandeel Exmar. Indien er in 2023 ook nog een slotdividend bij komt zal het dividendrendement van het Belgische aandeel natuurlijk nog hoger liggen. Exmar profiteert net als Euronav van de huidige crisis in Europa en de sterk toegenomen vraag naar gas en olie van buiten Rusland, dat veelal per schip wordt aangevoerd. Ook het aandeel Euronav, dat een klein kwartaaldividend van $0,03 betaalt, bereikte recent een hoogtepunt en verdubbelde in 2022.

Exmar NV (BE0003808251) is een in België gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met de exploitatie en eigendom van vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar petroleumgas (LPG) Carrier. De activiteiten van de Vennootschap zijn onderverdeeld in vier bedrijfssegmenten: LPG, LNG, Offshore en Services. Het LPG-segment omvat het transport van vloeibaar petroleumgas, ammoniak en andere petrochemische gassen via de Midsize, Very Large Gas Carrier (VLGC) en onder druk staande vloot. Het LNG-segment omvat het transport van vloeibaar aardgas. Het Offshore-segment omvatte activiteiten in de offshore-industrie door het leveren van diensten en het leasen van materieel. Het segment Services omvat de gespecialiseerde ondersteunende diensten aan de olie- en gasindustrie, zoals scheepsmanagement en een reisbureau. Daarnaast biedt het bedrijf logistieke oplossingen voor de industrie, scheepvaart en energie voor transport, hervergassing en liquefactie binnen de olie- en gasindustrie. Exmar heeft sinds 2006 een beursnotering aan Euronext Brussels.Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE