Koffiebedrijf Miko passeert ook in 2022 het dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 17 juni 2022

Koffiebedrijf Miko passeert ook in 2022 het dividendaandeel Miko logo 2022
Aandeelhouders van het Belgische koffiebedrijf Miko ontvangen voor het derde jaar op rij geen dividend. Miko, een voormalige Dividend Aristocraat in België, had ook in 2021 nog veel last van COVID en besliste daarom winst te delen met investeerders. Misschien volgt in 2023 weer een dividend van Miko.

Nadat het dividend in 2020 was geschrapt vanwege COVID-19 wordt na 2021 ook in 2022 geen dividend betaald door het bedrijf dat voorheen nog zo'n fraaie dividendgeschiedenis kende.

In 2020 maakte dividendnieuws.be nog melding dat de Belgische beursgenoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko NV geen dividend zou uitkeren in 2020 vanwege de coronacrisis. Daarmee kwam een einde aan een lange reeks van stabiele tot hogere dividenduitkeringen van Miko.

In het jaarverslag 2021 zegt Miko het volgende over het dividend: De nettowinst bedroeg 46,9 miljoen EUR, een stijging met 40,7 miljoen EUR tegenover vorig boekjaar. Verschillende dochterondernemingen die zwaar getroffen werden door COVID, werden ondersteund door de respectievelijke nationale overheden. Om die reden stelt de Raad van Bestuur van Miko voor om, ondanks de éénmalige winst op de verkoop van de kunststofafdeling, ook over het jaar 2021 geen dividend uit te betalen.

LEES OOK: Drama aandeel Colruyt | Dividend na ruim 30 jaar omlaag

In 2019 betaalde Miko voor de laatste maal dividend, toen ontvangen aandeelhouders bruto €1,87 per aandeel. Indien we dat door de huidige beurskoers van 102 euro delen komt het dividendrendement uit op zo'n 1,8% bruto. Mogelijk zal Miko volgend jaar, over boekjaar 2022 wel weer een dividend uitkeren aan aandeelhouders. Als het zover is leest u dat uiteraard als eerste op dividendnieuws.be. Bekijk hier de dividendhistorie van het aandeel Miko.

Miko is actief in koffieservice en kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE