Aandeel IBA gaat op 29 juni 2022 ex-dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 24 juni 2022

Aandeel IBA gaat op 29 juni 2022 ex-dividendaandeel Ion Beam logo 2022
Het aandeel Ion Beam Applications (IBA) noteert in juni 2022 als één van de laatste Belgische aandelen ex-dividend. IBA zal een dividend van €0,19 bruto per aandeel uitkeren over boekjaar 2021 met ex-coupon datum 29 juni 2022.

Het in België gevestigde bedrijf, dat oplossingen voor kankerdiagnose en therapie levert, betaalde vorig jaar nog €0,20 dividend. Dit jaar moeten aandeelhouders het met ietsje minder doen want het dividend is €0,19 bruto per aandeel.

De ex-coupon datum voor IBA is vastgesteld op 29 juni 2022. Het dividend van netto €0,133 per aandeel zal aan beleggers in IBA worden uitbetaald op 1 juli 2022. Bij een koers van €15,40 is het dividendrendement bruto 1,2%. Deze maand gaat ook Econocom nog ex-coupon, en wel een dag na IBA, op 30 juni 2022. 

Eerder berekende dividendnieuws.be reeds dat een voorgesteld dividend van 19 eurocent resulteren in een totale dividendbetaling van afgerond 6 miljoen euro aan alle aandeelhouders van IBA bij elkaar betekent. IBA betaalde de laatste jaren wisselende dividenden, met tussendoor ook jaren waarin helemaal niets werd uitgekeerd, zoals over boekjaar 2018 en 2017. Het aandeel lijkt dan ook niet geschikt voor beleggers die een jaarlijks hoger dividend willen incasseren.

IBA (Ion Beam Applications S.A.) is een in Belgisch bedrijf dat technologieën, farmaceutische producten en oplossingen op maat voor de gezondheidszorg ontwikkelt en op de markt brengt, met de nadruk op kankerdiagnose en -therapie. IBA is ook actief op het vlak van sterilisatie en ionisatie. Het bedrijf opereert via twee bedrijfssegmenten, namelijk het farmaceutische segment, dat radiofarmaceutica omvat, en het apparatuursegment, dat protonentherapie, deeltjesversnellers en dosimetrie omvat. IBA is de wereldwijde technologieleider op het gebied van protontherapie, die wordt beschouwd als de meest geavanceerde vorm van bestralingstherapie die momenteel beschikbaar is. De protontherapieoplossingen van IBA zijn flexibel en aanpasbaar, waardoor klanten kunnen kiezen uit universele protontherapiecentra op ware grootte en compacte oplossingen voor één kamer. Daarnaast heeft IBA ook een stralingsdosimetriebedrijf en ontwikkelt het deeltjesversnellers voor de medische wereld en de industrie. IBA heeft een notering aan Euronext Brussels met ISIN-code BE0003766806.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE