Econocom betaalt coupon €0,14 per aandeel in juli 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 21 juni 2022

Econocom betaalt coupon €0,14 per aandeel in juli 2022econocom aandeel logo
Aandeelhouders Econocom ontvangen in 2022 een uitkering van €0,14 bruto per aandeel. In een persbericht eind april werd deze coupon reeds aangekondigd. De ex-dividend datum is 30 juni 2022 en het dividendrendement is 4,1% bruto. 

In juni 2021 kwam Econocom ook met een terugbetaling van de uitgiftepremie ten bedrage van 0,12 euro per aandeel, gelijk aan de voorliggende jaren. In 2022 ontvangen beleggers €0,14 bruto per aandeel. We hebben het persbericht (in het engels) vertaalt naar het Nederlands (zie hierna).

"De Buitengewone Algemene Vergadering van 31 maart 2022 heeft de terugkoop van uitgifte goedgekeurd premie behandeld als gestort kapitaal, voor een bedrag van EUR 0,14 per aandeel. Overeenkomstig artikel 7:209 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, de onthechting van de coupon die recht geeft op de terugbetaling van de uitgiftepremie vindt plaats vanaf twee maanden na de bekendmaking van de beslissing van de Algemene Vergadering in de Bijlagen bij de Belgisch Staatsblad."

Om in aanmerking te kopen voor de €0,14 'dividend' van Econocom is vooral 30 juni 2022, de ex-coupon datum belangrijk. Wie de aandelen voor die dag in bezit heeft krijgt ook daadwerkelijk het dividend uitgekeerd met betaaldatum 4 juli 2022. Bij een beurskoers van €3,36 voor het aandeel Econocom is het dividendrendement momenteel 4,2% bruto.

Econocom is één van de laatste Belgische aandelen die deze zomer ex-dividend zal noteren. In de dividendkalender van dividendnieuws.be zien we eind juni 2022 onder meer nog Azelis (20 juni) en IBA (29 juni).

Econocom Group (isin-code BE0974313455) is een digitaal hoofdaannemer die bedenkt, financiert en vergemakkelijkt op het gebied van digitale transformatie van grote bedrijven en publieke organisaties. Econocom Group SE is een in België gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van en investeringen in informatietechnologie (IT) middelen voor bedrijven, evenals in telecommunicatie-infrastructuren. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in vier segmenten: Finacial Engineering met op maat gemaakte financiële oplossingen om upgrades van apparatuur te beheren en controle te houden over het budget; Asset Management omvat modulaire op maat gemaakte beheerservices die een nauwkeurige monitoring van IT-middelen en knowhow mogelijk maken, waaronder professionele teams die gespecialiseerd zijn in elke belangrijke fase van de projecten. De Vennootschap is actief via tal van dochterondernemingen, zoals onder meer Econocom Managed Services, Econocom Finance, Econocon Lease, Ermestel, Altasys en Exaprobe ICT. De groep is actief in verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Econocom is genoteerd op Euronext in Brussel, op de BEL Mid- en Family Business-indices.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE