Aandeel Econocom op 5 augustus 2021 ex-coupon | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 2 juli 2021

Aandeel Econocom op 5 augustus 2021 ex-couponaandeel Econocom logo 2021
In juni kwam Econocom reeds met het betalingsschema voor de terugbetaling van de uitgiftepremie ten bedrage van 0,12 euro per aandeel. 

Inmiddels weten we ook de ex-coupon datum, want op 5 augustus 2021 zal het aandeel Econocom ex noteren met een betaling van het dividend op 9 augustus.

Net als in de voorgaande jaren zal Econocom opnieuw een dividend van €0,12 bruto per aandeel uitkeren aan investeerders. Dat geeft een rendement van bruto 3,7% op een beurskoers van €3,24. In juni kondigde Econocom reeds de betaling van 12 eurocent aan, in lijn het het dividend van de afgelopen jaren.

Vertaald vanuit het Frans (waarin het persbericht van Econocom van 7 juni 2021 werd gepubliceerd) lezen we het volgende over het dividend: De Buitengewone Algemene Vergadering van 18 mei 2021 keurde de terugbetaling goed van uitgiftepremie gelijk aan gestort kapitaal ten bedrage van 0,12 euro per aandeel. Overeenkomstig artikel 7: 209 van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen zal de onthechting van de coupon die recht geeft op terugkoop plaatsvinden na afloop van een periode van twee maanden na de bekendmaking van de beslissing van de Algemene Vergadering in de Bijlagen van de Belgische instructeur.

LEES OOK: Econocom wil 0,12 euro interim dividend betalen in 2020

De ex-coupon datum van Econocom voor 2021 is dus vastgesteld op 5 augustus met een betaling van het dividend op 9 augustus 2021. Het aandeel Econocom stijgt in 2021 ruim 31% op Euronext Brussels. 

Econocom Group (isin-code BE0974313455) is een digitaal hoofdaannemer die bedenkt, financiert en vergemakkelijkt op het gebied van digitale transformatie van grote bedrijven en publieke organisaties. Econocom Group SE is een in België gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van en investeringen in informatietechnologie (IT) middelen voor bedrijven, evenals in telecommunicatie-infrastructuren. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in vier segmenten: Finacial Engineering met op maat gemaakte financiële oplossingen om upgrades van apparatuur te beheren en controle te houden over het budget; Asset Management omvat modulaire op maat gemaakte beheerservices die een nauwkeurige monitoring van IT-middelen en knowhow mogelijk maken, waaronder professionele teams die gespecialiseerd zijn in elke belangrijke fase van de projecten. De Vennootschap is actief via tal van dochterondernemingen, zoals onder meer Econocom Managed Services, Econocom Finance, Econocon Lease, Ermestel, Altasys en Exaprobe ICT. De groep is actief in verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Econocom is genoteerd op Euronext in Brussel, op de BEL Mid- en Family Business-indices.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE