Econocom wil 0,12 euro interim dividend betalen in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 6 oktober 2020

Econocom wil 0,12 euro interim dividend betalen in 2020Aandeel Econocom dividend 2020
Het Belgische Econocom Group wil in 2020 een interim dividend van €0,12 per aandeel betalen aan beleggers.

Dat is gelijk aan het totale dividend dat de aandeelhouder in het Belgische IT-services bedrijf in 2019 ontvingen.

Het bruto dividendrendement is bijna vijf procent bij de actuele beurskoers.

Econocom Group, met een marktkapitalisatie van bijna 640 miljoen euro toch een relatief grote speler op het gebied van IT dienstverlening, betaalt aandeelhouders dan uiteindelijk toch nog een dividend in 2020. 

Middels een speciale bijeenkomst voor aandeelhouders op 30 september 2020 stelt Econocom voor een interim dividend van €0,12 per aandeel uit te keren. Beleggers kunnen hierover stemmen op 6 november.

We vertalen hierna het persbericht van Econocom dat werd uitgegeven in het Frans en in het Engels:

De raad van bestuur van Econocom Group heeft beslist om een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen die zal plaatsvinden op 6 november 2020 met het oog op het aanbieden van een tussentijds dividend met een brutowaarde van 0,12 euro per aandeel. De aangename omstandigheden waarin de verkopen zijn afgerond, de goede H1-prestatieniveaus in de operationele winstgevendheid, het voortdurende kostenbesparingsplan en de vooruitzichten van de groep op het gebied van zakelijke veerkracht hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van deze distributie.Indien de aandeelhouders dit voorstel goedkeuren, zullen de praktische voorwaarden voor de uitkering van het dividend, bepaald op het einde van de buitengewone algemene vergadering, het onderwerp zijn van een afzonderlijk persbericht.

Het aandeel Econocom plust in 2020 bijna 5% op Euronext Brussels en biedt een bruto dividendrendement van 4,7% op basis van een actuele beurskoers van €2,54 per aandeel. Een ex-coupon datum is nog niet bekend, maar daar zullen we op 6 november meer van horen van het bedrijf tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Het voorgestelde dividend komt op jaarbasis neer op een totale uitkering van afgerond 27 miljoen euro aan de aandeelhouder. Volgens onze informatie betaalt Econocom nu al twee decennia op rij een tenminste stabiel dividend aan zijn investeerders. De laatste dividendverhoging (van 20 procent) werd twee jaar geleden aangekondigd.

Econocom Group omschrijft zichzelf als een digitaal hoofdaannemer die bedenkt, financiert en financiert en vergemakkelijkt op het gebied van digitale transformatie van grote bedrijven en publieke organisaties. Econocom Group SE is een in België gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van en investeringen in informatietechnologie (IT) middelen voor bedrijven, evenals in telecommunicatie-infrastructuren. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in vier segmenten: Finacial Engineering met op maat gemaakte financiële oplossingen om upgrades van apparatuur te beheren en controle te houden over het budget; Asset Management omvat modulaire op maat gemaakte beheerservices die een nauwkeurige monitoring van IT-middelen en knowhow mogelijk maken, waaronder professionele teams die gespecialiseerd zijn in elke belangrijke fase van de projecten. De Vennootschap is actief via tal van dochterondernemingen, zoals onder meer Econocom Managed Services, Econocom Finance, Econocon Lease, Ermestel, Altasys en Exaprobe ICT. De groep is actief in 18 landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, heeft meer dan 10.000 werknemers en is gemaakt € 2.927 miljoen omzet in 2019. Econocom is genoteerd op Euronext in Brussel, op de BEL Mid- en Family Business-indices.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE