Belgische aandelen die ex-dividend gaan van 16 t/m 30 mei 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 16 mei 2022

Belgische aandelen die ex-dividend gaan van 16 t/m 30 mei 2022aandelen België ex dividend tweede helft mei
In de laatste week van mei noteren nog veel aandelen ex-coupon. 
Solvay, Bpost, Elia, Lotus Bakeries en Ackermans & Van Haaren moeten allemaal nog ex-coupon noteren in België. We bekijken de aandelen in Brussel die vanaf 16 mei t/m 30 mei ex-dividend gaan.
Beleggers die nog dividenden willen incasseren in 2022 krijgen nog volop kans, want de komende dagen en vanaf volgende week zijn er nog veel aandelen die ex-coupon noteren. Vaak betalen Belgische bedrijven slechts éénmaal per jaar het dividend, wat dus betekent dat u in april of mei de stukken in portefeuille zult moeten hebben, anders is het een jaar wachten op een eventueel nieuw dividend.

Afin, we zitten evenwel al zeer goed in het dividendseizoen 2022 voor België met inmiddels de meeste grote aandelen die al ex-coupon zijn gegaan de recente weken. Desondanks zijn er nog meer bedrijven met notering in Brussel die de komende dagen en weken ex-dividend gaan, dus het is zeker niet te laat om nog wat dividend mee te pakken in 2022, mits u uiteraard vertrouwen heeft in de aandelen die dat dividend betalen. We herhalen dan ook nogmaals dat een hoog dividend vaak eerder een waarschuwing is dan een aantrekkelijke investering, simpelweg omdat een hoog dividend vaak betaald wordt door bedrijven die in problemen zijn geraakt en hun beurskoers hebben zien dalen, waarbij het maar de vraag is of dat hoge dividend een jaar later ook nog wel uitgekeerd kan worden. De onderstaande kalender toont de aandelen die vandaag en de komende periode nog ex-coupon noteren.

DIVIDENDKALENDER BELGIË TWEEDE HELFT MEI 2022
16 mei: Aandeel Lotus Bakeries | €40 per aandeel (+12,7%)
16 mei: Bpost noteert ex-dividend voor dividend van €0,49 per aandeel
16 mei: Aandeel Cofinimmo | ex-dividend voor €6,00 per aandeel (+3,4%)
16 mei: Aandeel Fluxys Belgium | ex-dividend voor €1,38 bruto per aandeel (+0,7%)
17 mei: Aandeel Solvay | €2,35 slotdividend (+4,4%)
23 mei: Xior Student Housing (slotdividend €0,0987 bruto)
23 mei: Aandeel Jensen Group | ex-dividend voor €0,50 (+100%)
23 mei: Aandeel Inclusio SA | ex-dividend voor €0,50 per aandeel (start)
24 mei: Aandeel VGP | ex-dividend voor €6,85 per aandeel (+87,7%)
30 mei: Aandeel Ackermans & Van Haaren | ex-dividend voor €2,75 per aandeel (+17%)
30 mei: Elia Group | ex-dividend voor €1,75 per aandeel (+2,3%)

De hierboven getoonde kalender toont de aandelen die vandaag en de komende periode nog ex-coupon noteren. De alerte lezer ziet gelijk aan al dat het vandaag, op 16 mei 2022, een belangrijke dag is voor investeerders in Lotus Bakeries en Bpost, twee geliefde aandelen bij veel beleggers in België.

De Belgische dividendtopper Lotus Bakeries verhoogt het dividend over boekjaar 2021 met 12,7% tot €40,00 bruto per aandeel. Dat is het hoogste dividend ooit in de historie van de maker van tussendoortjes en koekjes, die het dividend nu al jarenlang elk jaar verder verhoogd heeft. Het dividendrendement van Lotus is momenteel 0,8% bruto. Samen met Lotus zal ook het aandeel Bpost ex-dividend noteren. Bpost betaalt een dividend van €0,49 bruto per aandeel over boekjaar 2021. Het dividendrendement is nog altijd zeer hoog met naar schatting 8,1%. De ex-coupon datum voor Bpost is vastgesteld op 16 mei 2022.

De onderstaande kalender toont de aandelen die vandaag en de komende periode nog ex-coupon noteren. Voor zowel Bpost en Lotus is het al te laat indien u nog het dividend wilt incasseren. Datzelfde geldt voor Cofinimmo, en Fluxys, die ook alletwee vandaag op 16 mei 2022 ex-coupon gaan.

Morgen, op 17 mei 2022, is het de ex-dividend datum voor Solvay. Het Belgische chemiebedrijf Solvay zal een hoger slotdividend van €2,35 bruto per aandeel uitkeren voor boekjaar 2021. Het is voor het eerst in drie jaar dat Solvay het dividend verhoogt, want aandeelhouders ontvangen in totaal 2,7% meer.

Na Solvay is er deze week geen aandeel meer in België dat ex-coupon zal noteren. In Nederland en Frankrijk zijn er overigens nog volop aandelen die later deze week nog ex noteren voor hun dividenden over boekjaar 2021. Volgende week is er in België wel weer actie met onder meer Jensen Group, VGP, Ackermans & Van Haaren en dividendtopper Elia Group die allemaal ex-dividend gaan. Hierboven treft u de kalender voor de tweede helft van mei en door op de namen van de bedrijven te klikken komt u terecht bij de informatie over dat dividend.

Dan resteert nog de maand juni, want ook dan gaan nog een paar Belgische aandelen ex-dividend. Onder meer Ageas (1 juni) en D'Ieteren (7 juni), twee absolute knallers met veel fans, zullen nog ex-coupon noteren. Hierover zullen we de komende periode nog uitgebreid verslag doen.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE