D'Ieteren verhoogt dividend met 55,6% naar €2,10 in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 9 maart 2022

D'Ieteren verhoogt dividend met 55,6% naar €2,10 in 2022aandeel D'Ieteren dividend 2022
Beurslieveling D'Ieteren betaalt een dividend van €2,10 per aandeel over boekjaar 2021, een stijging van liefst 55,6% ten opzichte van vorig jaar. 

Toch zijn beleggers niet blij vandaag, want de beurskoers van de Carglass en Moleskine eigenaar stort in na de jaarcijfers 2021 en een teleurstellende outlook. Op 7 juni noteert D'Ieteren ex-coupon en het dividendrendement is 1,8% bij een koers  van 120 euro.

D'Ieteren, één van de beste dividendaandelen in België én een favoriet bij veel investeerders omdat de beurskoers het de laatste jaren zo goed deed, krijgt vandaag rake klappen op Euronext Brussels na de jongste cijferpresentatie.

Het Belgische autoruitenreparatiebedrijf kwam met mooie groeicijfers over het jaar 2021 waarin de aangepaste geconsolideerde winst vóór belastingen uit kwam op €493,4 miljoen, een stijging met 52,0% in vergelijking met 2020. De koers van D'Ieteren daalt echter flink kort na opening in Brussel met een verlies van ruim 16% door teleurstellende marges. Bovendien is de handel in het aandeel stil gelegd vanwege de sterke daling van het aandeel D'Ieteren. 

OUTLOOK D'IETEREN MINDER STERK DAN VERWACHT

Oorzaak voor de lagere koers is de outlook, want D'Ieteren rekent voor 2022 op een stijging van ten minste 25% voor de aangepaste geconsolideerde winst voor belastingen (zie hierboven). De analisten van KBC Securities spreken van een 'soft' (zwakke) outlook voor D'Ieteren, dat vooral tegenvalt met de winstmarges. Zo kwam de EBIT-marge (operationele winstmarge) van Belron uit op 15,1%, terwijl analisten rekenden op 18,4% gemiddeld. Ook de outlook voor de EBIT-marge is minder sterk dan de consensus. Het belangrijkste is uiteraard de winstdeling met beleggers, ofwel het dividend, en daar stelt D'Ieteren zeker en vast niet teleur.

DIVIDEND D'IETEREN STIJGT NAAR RECORD €2,10 PER AANDEEL IN 2022

De Raad van Bestuur stelt een bruto gewoon dividend van €2,10 per aandeel voor met betrekking tot het boekjaar 2021 (tegenover €1,35 in 2020) en heeft beslist het programma voor de inkoop van eigen aandelen te hervatten voor de zomer 2022. Als dit dividend goedgekeurd wordt door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 2 juni 2022, dan zal het uitbetaald worden op 9 juni 2022 (notering ex-coupon op 7 juni en registratiedatum 8 juni).  

Vorig jaar verhoogde D'Ieteren het dividend ook al fors, met een stijging van 35% naar €1,35 bruto per aandeel. Dat was toen een nieuw record, en het dividend voor boekjaar 2021 is dat uiteraard ook weer. Volgens onze calculaties betaalt D'Ieteren, gebaseerd op het aantal uitstaande aandelen en het zojuist voorgestelde dividend van €2,10 per aandeel, bruto naar schatting in totaal zo'n €112 miljoen dividend aan aandeelhouders. Het dividendrendement is 1,8% bij een koers van €120 voor het aandeel D'Ieteren.

Wat betreft dividendhistorie is D'Ieteren echt een uitzonderlijke belegging, met een dividend dat al tientallen jaren niet is verlaagd en structureel periodiek verder verhoogt wordt. De dividendverhoging voor boekjaar 2021 is de op één na grootste van de laatste tien jaar. In 2012 (voor boekjaar 2011) ging het dividend namelijk zelfs met 88,2% omhoog. Bovendien werden er ook regelmatig extra dividenden betaald, zoals in 2018 (€2,85 per aandeel).

Op 28 april 2022 organiseert D’Ieteren Group een Investor Day in Brussel. Die dag zullen de managementteams van de ondernemingen van D’Ieteren Group hun strategische ambities op middellange termijn en de vooruitzichten op hun respectieve markten voorstellen.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, is een in België gevestigde onderneming die, samen met haar dochterondernemingen, actief is in de autodistributie en de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. Het bedrijf verdeelt automerken, zoals Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Porsche en Bugatti in België via haar dealers. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het repareren van autoruiten en het vervangen van voorruiten via een netwerk van franchiseactiviteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is zij via haar dochteronderneming Belron SA actief op de markt voor woningreparatie in Europa. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken: - D'Ieteren Auto, Belron (gedeeltelijk eigendom) en boekjes- en agendamaker Moleskine (voor 100% eigendom, eerder genoteerd aan de beurs in Italië).


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE