Aandeel Lotus Bakeries | dividend +12,7% naar €40 in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 7 februari 2022

Aandeel Lotus Bakeries | dividend +12,7% naar €40 in 2022Aandeel Lotus Bakeries foto koffieleutjes
De Belgische dividendtopper Lotus Bakeries verhoogt het dividend over boekjaar 2021 met 12,7% tot €40,00 bruto per aandeel.

Dat is het hoogste dividend ooit in de historie van de maker van tussendoortjes en koekjes, die het dividend nu al jarenlang elk jaar verder verhoogd heeft.

Familiebedrijf Lotus Bakeries in een zeldzaam aandeel in België, met nu twee decennia op rij waarom het dividend elk jaar verder werd verhoogd. Bovendien groeit het dividend sinds boekjaar 2013 elk jaar met ten minste dubbele cijfers. Vorig jaar ging de jaarlijkse uitkering van Lotus nog met 10,9% omhoog, gevolgd door dit jaar een nieuwe augmentatie van bijna 13% tot een recordbedrag van 40 euro bruto per aandeel.

Op 7 februari rapporteerde Lotus voorbeurs de resultaten over boekjaar 2021, waarin een omzet van €750,3 miljoen werd gerealiseerd, een stijging van meer dan 13%. Het recurrente EBITDA resultaat steeg met ruim 15 miljoen euro naar €151 miljoen (+11,3%). Lotus Bakeries, dat na opening van Euronext Brussels in de ochtend bijna 3% stijgt na de cijfers, geeft wel aan te maken te hebben met ongekende kostenstijgingen, die het met hogere prijzen voor de koekjes en tussendoortjes wil compenseren. Het jaar 2022 wordt door Lotus Bakeries als 'uitdagend' bestempeld.

DIVIDENDHISTORIE AANDEEL LOTUS: 20 JAAR OP RIJ VERHOOGD

Dan het dividend van Lotus, dat bekend staat om zijn uitmuntende dividendhistorie, zeker voor een Europese firma. Lotus wil in 2022 een record dividend van 40 euro bruto per aandeel uitkeren. Dat is een groei van 12,7% ten opzichte van vorig jaar, toen aandeelhouders Lotus Bakeries nog €35,50 bruto per aandeel ontvingen. Lotus is hard op weg om officieel een Dividend Aristocraat in Europa te worden, vergelijkbaar met Amerikaanse aandelen die al zeker 25 jaar op rij het dividend verhogen.

"De Raad van Bestuur zal aan de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 13 mei 2022 voorstellen om over 2021 een brutodividend uit te keren van 40 EUR per aandeel tegenover 35,5 EUR per aandeel in 2020. Daarmee wordt de dividendpolitiek van de laatste jaren aangehouden waarbij ten minste één derde van de recurrente nettowinst wordt uitgekeerd." (bron: persbericht Lotus Bakeries 7 februari 2022)

Het dividend van €40,00 bruto per aandeel geeft een dividendrendement van 0,7% bij een beurskoers van €5820 voor één aandeel Lotus Bakeries. Het dividend over boekjaar 2021 zal op 13 mei 2022 worden voorgesteld aan de Gewone Algemene Vergadering van Lotus, dat wereldwijd één van de grootste producenten van koekjes is.

dividendhistorie aandeel Lotus Bakeries
Lotus Bakeries verhoogt het dividend jaarlijks met ten minste 10% (bron: persbericht Lotus)

Indien de aandeelhouders het dividend van Lotus Bakeries goedkeuren zal de 40 euro per aandeel op 18 mei 2022 betaald worden, zo lezen we in het persbericht van vandaag. De ex-coupon datum moet nog officieel bekend gemaakt worden, maar de ervaring leert dat deze in de regel normaal gesproken altijd enkele werkdagen voor de betaaldatum ligt. 

Dat betekent dat Lotus ook in 2022 in de tweede helft van mei ex-coupon gaat noteren, indien we de laatste jaren erbij nemen. Concreet is het dan op maandag 16 mei 2022 ex-dividend datum voor het aandeel Lotus Bakeries. Wanneer dividendnieuws.be definitief de ex-datum heeft binnen gekregen via officiële bronnen zullen we deze toevoegen aan de dividendkalender.

Lotus Bakeries (ISIN: BE0003604155) is wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Näkd, TREK, BEAR en Urban Fruit. De Caramel Biscuits-lijn omvat gekarameliseerde koekjes, gekarameliseerde koekjespasta en gekarameliseerd koekjesijs dat wordt verkocht onder het merk Lotus. De lijn Wafels en Galettes bestaat uit Luikse, zachte, gevulde, galettes en vanillewafels die ook onder het merk Lotus worden verkocht. De lijn van Cake Specialties omvat frangipane, madeleine, carre confiture en Zebra in België, Glaces en Enkhuizer koekjes in Nederland en Bretonse boter. De Gingerbread-lijn omvat de verkoop van ontbijtkoekproducten onder de merken Peijnenburg en Snelle Jelle. De Pepparkakor Biscuits-lijn omvat een reeks traditionele Zweedse koekjes die onder het merk Annas Pepparkakor worden verkocht in Zweden, Finland, de Verenigde Staten, Canada en andere landen. De lijn Dinosaurs Biscuits omvat de verkoop van kinderkoekjes via het merk Dinosaurs. De aandelen van Lotus Bakeries, dat in 1932 werd opgericht in het dorp Lembeke, zijn voor de meerderheid in handen van de families Boone en Stevens.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE