Dividend aandeel Lotus Bakeries +11% naar €35,50 in 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 8 februari 2021

Dividend aandeel Lotus Bakeries +11% naar €35,50 in 2021Lotus Bakeries dividend boekjaar 2020
Speculoos maker Lotus verhoogt opnieuw het dividend 
Het op de beurs zeer succesvolle Belgische Lotus Bakeries heeft maandag 8 februari nabeurs een dividend van €35,50 bruto per aandeel voorgesteld over het boekjaar 2020.

Dat is in totaal 10,9 procent meer dan vorig jaar toen het koekjesbedrijf nog 32 euro per aandeel betaalde. Lotus is één van de beste aandelen in België wat betreft dividendhistorie met bovendien jaarlijks flinke verhogingen.

In 2020, het COVID-19 jaar, schroefde het bedrijf achter de bekende koekjes het dividend nog op met 10,3 procent van bruto €29 naar bruto €32 per aandeel. Lotus beschikt inmiddels over een uitstekende dividendgeschiedenis met een uitkering die nu negen jaar op rij met ten minste 10% is verhoogd.

De ex-coupon datum is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk rond eind mei vallen, net als in de voorgaande jaren. Vorig jaar was dat 19 mei 2020 met een betaalbaarstelling op 25 mei. 

In het persbericht voor de jaarcijfers 2020 van Lotus Bakeries, dat vandaag 8 februari 2021 na het sluiten van Euronext Brussels werd gepubliceerd, meldt het bedrijf het volgende over het dividend: "De Raad van Bestuur zal aan de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 18 mei 2021 voorstellen om over 2020 een brutodividend uit te keren van 35,5 EUR per aandeel tegenover 32 EUR per aandeel in 2019. Daarmee wordt de dividendpolitiek van de laatste jaren aangehouden waarbij één derde van de recurrente nettowinst wordt uitgekeerd."

Bij een beurskoers van €4260 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Lotus Bakeries 0,8% bruto. Dit jaar is Lotus Bakeries inmiddels goed voor een koerswinst van 15,8% wat een huidige marktwaarde van bijna 3,5 miljard euro oplevert. In 2020 steeg de beurskoers van Lotus met maar liefst 42%.

Dividendgeschiedenis aandeel Lotus Bakeries
Lotus Bakeries verhoogt het dividend over 2020 naar €35,50 per aandeel

Beleggers in het aandeel Lotus Bakeries worden al jarenlang beloond met hogere dividenden. De dividendgroei is zeker vergeleken met sectorgenoten zeer opvallend. Ook qua dividendgeschiedenis kunnen weinig andere Europese bedrijven actief op het gebied van levensmiddelen tippen aan het dividend van Lotus, dat nu bijna twee decennia op rij elk jaar wordt verhoogd.

Indien we het verhoogde dividend per aandeel van 35,50 euro dat voor 2020 zojuist voorgesteld is nemen dan stijgt de jaarlijkse dividendbetaling van Lotus Bakeries naar afgerond 29 miljoen euro per jaar. Het dividendrendement is laag maar dat is vooral het gevolg van de steeds verder stijgende koers op de beurs.

Lotus Bakeries (ISIN: BE0003604155) is wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Näkd, TREK, BEAR en Urban Fruit. De Caramel Biscuits-lijn omvat gekarameliseerde koekjes, gekarameliseerde koekjespasta en gekarameliseerd koekjesijs dat wordt verkocht onder het merk Lotus. De lijn Wafels en Galettes bestaat uit Luikse, zachte, gevulde, galettes en vanillewafels die ook onder het merk Lotus worden verkocht. De lijn van Cake Specialties omvat frangipane, madeleine, carre confiture en Zebra in België, Glaces en Enkhuizer koekjes in Nederland en Bretonse boter. De Gingerbread-lijn omvat de verkoop van ontbijtkoekproducten onder de merken Peijnenburg en Snelle Jelle. De Pepparkakor Biscuits-lijn omvat een reeks traditionele Zweedse koekjes die onder het merk Annas Pepparkakor worden verkocht in Zweden, Finland, de Verenigde Staten, Canada en andere landen. De lijn Dinosaurs Biscuits omvat de verkoop van kinderkoekjes via het merk Dinosaurs.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE