Dividend aandeel Brederode naar €1,15 (+6,5%) in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 25 maart 2022

Dividend aandeel Brederode naar €1,15 (+6,5%) in 2022aandeel Brederode dividend 2022
Brederode verhoogt al jarenlang het dividend
Brederode
zal een recorddividend van €1,15 bruto per aandeel uitkeren over boekjaar 2021. Aandeelhouders ontvangen net als in de voorgaande jaren een mooie dividendverhoging van de Belgische investeerder.

Het dividendrendement van Brederode blijft wel laag met minder dan 1%. Het dividend zal in mei worden uitgekeerd.
De in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij Brederode rapporteerde op 10 maart 2022 de resultaten over het jaar 2021, waarden de winst flink steeg van 262 miljoen euro naar 1,04 miljard euro. Brederode meldt dat de sterke stijging van het resultaat vooral te danken was aan de Private Equity divisie met €817 miljoen bijdrage, terwijl ook de portefeuille van beursgenoteerde aandelen het goed deed met een aandeel van €218 miljoen.

Hoe dan ook, het dividend gaat ook in 2022 weer mooi omhoog, met een voorgestelde uitkering van €1,15 bruto per aandeel door Brederode, dat bekend staat omwille van het sterke track record met jaarlijkse verhogingen van het dividend. Het dividend van Brederode gaat nu 19 jaar op rij omhoog, zo lezen we in het persbericht (zie hieronder). Nog een Belgische aandeel dat al jarenlang het dividend steeds verder verhoogt is Ackermans & Van Haaren.

Tijdens zijn vergadering van 4 maart 2022 besliste de raad van bestuur om op de algemene vergadering van 11 mei eerstkomend een uitkering aan de aandeelhouders van € 1,15 per aandeel voor te stellen. Met een dergelijke verdeling zou € 1.000 miljoen kunnen worden besteed aan de verhoging van het eigen vermogen. Een gunstige beslissing van de vergadering zou een toename van de vergoeding voor de aandeelhouders met 6,5% en meteen ook de 19e opeenvolgende stijging op jaarbasis betekenen. (bron: Brederode jaarlijks persbericht 10 maart 2022)

Vorig jaar verhoogde Brederode het dividend nog met 5,9% naar €1,08 per aandeel. Dit jaar komt er dus 6,5% dividend bij. Het is nog niet bekend wanneer het aandeel Brederode ex-coupon zal noteren, maar de verwachting is dat dit net als in de voorliggende jaren wederom in de tweede helft van mei zal geschieden. In 2021 was de ex-dividend datum voor Brederode namelijk op 17 mei, met betaling op 19 mei. 

Brederode betaalt het dividend over boekjaar 2021 volledig in cash uit aan aandeelhouders, die netto omgerekend (na aftrek van belasting in België) een dividend van €0,805 per aandeel zullen ontvangen. Bij een koers van €130 is het dividendrendement van het aandeel Brederode momenteel relatief laag met 0,9% bruto. Op jaarbasis betaalt het bedrijf naar schatting van dividendnieuws.be nu omgerekend zo'n 34 miljoen euro dividend totaal aan aandeelhouders.

Brederode (ISIN-code LU1068091351) belegt in beursgenoteerde aandelen en Private Equity. Het aandeel Brederode wordt verhandeld op de gereglementeerde markten EURONEXT Brussels en de BOURSE DE LUXEMBOURG. De in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij Brederode beheert een portefeuille van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen (private equity). De Vennootschap richt haar private equity-investeringen voornamelijk via tijdelijke partnerschappen met andere institutionele investeerders, die participeren in bedrijven die voornamelijk actief zijn in het kapitaal van de Verenigde Staten en West-Europa en in veel mindere mate in de regio Azië-Australië. De belangrijkste partners in private equity zijn The Carlyle Group, Bain Capital, Adrian, Providence Equity Partners, HIG Capital, Apollo Global Management, Catterton Partners, EQT, Doughty Hanson & Co. en Riverstone Holdings. De portefeuille van beursgenoteerde effecten van het bedrijf omvat bedrijven die zich bezighouden met onder andere de olie-, farmaceutische gezondheidszorg, consumptiegoederen, investeringsmaatschappijen, elektronica, elektriciteit, financiële diensten, bouwmaterialen en telecommunicatiesectoren. Brederode beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met jaarlijkse verhogingen voor aandeelhouders.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE