Advies aandeel Bpost omlaag naar accumulate bij KBC | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 15 juli 2021

Advies aandeel Bpost omlaag naar accumulate bij KBCaandeel Bpost logo 2021
De analisten van KBC verlaagden het advies voor Bpost van buy naar accumulate op 13 juli 2021. 

Het postbedrijf zou minder opwaarts potentieel hebben na een flinke koerswinst eerder dit jaar. Het Belgische bedrijf, dat eind vorig jaar een nieuw dividendbeleid aankondigde, zal in mei 2022 het dividend over het huidige boekjaar uitkeren.

De analisten van KBC tonen zich nog altijd niet negatief over Bpost, dat nog steeds een koerswinst van ruim 24% boekt in 2021 op het moment dat het advies van 'buy' naar 'accumulate' ging (het aandeel daalde ruim 3% na het lagere advies). Daarmee oordeelt KBC nog altijd gunstig, aangezien accumulate een verkapt koopadvies blijft, alleen minder krachtig dan 'buy', ofwel kopen.

De reden voor het lagere advies van KBC is dat het aandeel Bpost na de koerssprong dit jaar dichter bij het koersdoel van €11 per aandeel is gekomen. Zodoende is het opwaarts potentieel beperkt aldus de analisten, die verwachten dat in het tweede kwartaal van 2021 een normalisatie zal optreden. Ook Bpost maakt de draai van postbezorging en particuliere klanten naar pakketjes en logistieke diensten gestuwd door COVID-19, wat voor een enorme sprong van internetverkopen en bijbehorende verzending van pakketjes heeft verzorgd.

In reactie op het lagere advies van KBC zakte het aandeel Bpost dinsdag bijna 3%. De meeste analisten zijn nog altijd positief met overwegend koopadviezen voor het aandeel. Acht analisten oordelen momenteel het equivalent van 'kopen' en twee professionals adviseren 'houden'. Verkoopadviezen zijn er momenteel niet voor het aandeel van het Belgische bedrijf dat in 2019 voor de laatste keer een dividend aan beleggers uitkeerde.

LEES OOK: Bpost schrapt slotdividend in 2020 vanwege corona

Toch zit er weer een dividend van Bpost aan te komen. In mei deed Bpost nog een korte medeling over het dividend, nadat in december van vorig jaar al een nieuw dividendbeleid werd aangekondigd. Destijds liet Bpost weten de payout ratio verder te verlagen tot 30-50% van de winst, wat flink minder is dan waar de meeste beleggers rekening mee hielden. 

Bpost kondigde aan dat het in 2022 weer een dividenduitkering heeft gepland voor investeerders in het aandeel. In het persbericht bij de cijfers over het eerste kwartaal stelt Bpost dat het dividend met betrekking tot de resultaten van 2021 zal in de orde van 30-50% van de IFRS-nettowinst liggen en zal worden uitgekeerd in mei 2022, na de Algemene Aandeelhoudersvergadering, in overeenstemming met  het nieuwe dividendbeleid.

Bpost SA (ISIN-code BE0974268972) is een in België gevestigde aanbieder van postdiensten in België. De diensten van het bedrijf omvatten ophaling, transport, online pakketten en financiële transacties aan de deur. Het is gespecialiseerd in inkomende en uitgaande internationale post en het sorteren en bezorgen van brieven. Bpost biedt ook oplossingen in documentbeheer, gecertificeerde elektronische communicatie en internationale diensten met toegevoegde waarde. Het levert diensten aan particulieren en zakelijke klanten. In 2014 lanceerde Bpost nog CycloSafe, een product dat gestolen fietsen kan identificeren en opsporen.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE