Bpost keert in mei 2022 dividend over dit boekjaar uit | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 7 mei 2021

Bpost keert in mei 2022 dividend over dit boekjaar uitaandeel Bpost dividend boekjaar 2021
Bpost rapporteerde deze week sterke resultaten over het eerste kwartaal van 2021, die door beleggers met een mooie koerswinst werden beloond.

Het Belgische postbedrijf, dat eind vorig jaar een nieuw dividendbeleid aankondigde, zal in mei 2022 het dividend over het huidige boekjaar uitkeren.

Bpost was gisteren een grote stijger aan Euronext Brussels na zeer sterke resultaten over het eerste kwartaal van 2021. Het aandeel steeg maar liefst 11% in de ochtendhandel op het nieuws dat het EBIT resultaat over de drie maanden van dit jaar hoger dan verwacht was en bovendien verhoogde Bpost de outlook voor heel 2021. 

De EBIT van Bpost over Q1 kwam uit op €115,5 miljoen, wat liefst 40% boven de analisten consensus lag. De sterke groei van pakketdiensten zorgde er bovendien voor dat Bpost de outlook voor dit jaar verhoogt. Voor heel 2021 verwacht het Belgische bedrijf een EBIT resultaat van ten minste €310 miljoen. Mede hierdoor was de koerswinst voor het aandeel gisteren de grootste in bijna een jaar tijd op dagbasis.

DIVIDEND BPOST BOEKJAAR 2021
Ook deed Bpost een korte medeling over het dividend, nadat in december van vorig jaar al een nieuw dividendbeleid werd aangekondigd. Destijds liet Bpost weten de payout ratio verder te verlagen tot 30-50% van de winst, wat flink minder is dan waar de meeste beleggers rekening mee hielden.


Het nieuwe dividendbeleid van Bpost is gebaseerd op een middellangetermijnstrategie die uit gaat van een teruglopende postbusiness die wordt gecompenseerd met sterkere e-commerce activiteiten. Bpost, actief op het gebied van post, pakketten en e-commerce logistiek, kondigde aan dat het in mei 30% tot 50% van de nettowinst uit wil betalen als dividend op basis van de International Financial Reporting Standards (IFRS).  
Aandeel Bpost pas dividendbeleid aan voor 2021Het aandeel Bpost daalde gisteren hard op Euronext Brussels na een volgens analisten teleurstellend bericht over het dividendbeleid.

Bpost liet weten de payout ratio verder te verlagen tot 30-50% van de winst, wat flink minder is dan waar de meeste beleggers rekening mee hielden.

Het dividend met betrekking tot de resultaten van 2021 zal in de orde van 30-50% van de IFRS-nettowinst liggen en zal worden  uitgekeerd  in  mei  2022,  na  de  Algemene  Aandeelhoudersvergadering,  in  overeenstemming  met  het  nieuwe dividendbeleid. (bron: persbericht Bpost 5 mei 2021)

Postbedrijf Bpost kondigde gisteren een nieuw dividendbeleid aan, gebaseerd op een middellangetermijnstrategie die uit gaat van een teruglopende postbusiness die wordt gecompenseerd met sterkere e-commerce activiteiten. Bpost, actief op het gebied van post, pakketten en e-commerce logistiek, kondigde aan dat het in mei 30% tot 50% van de nettowinst uit wil betalen als dividend op basis van de International Financial Reporting Standards (IFRS). Eerder in 2020 had Bpost zijn oude dividendbeleid, waarbij 85% van het nettoresultaat volgens Belgische boekhoudnormen werd uitgekeerd, opgeschort en werd het slotdividend geschrapt. 

In maart schreef dividendnieuws.be nog dat Bpost over boekjaar 2019 dan toch geen slotdividend uit zou keren in verband met de COVID-19 pandemie. Eerder werd al een lager slotdividend van €0,11 (daling 56%) per aandeel voorgesteld, wat uiteindelijk volledig werd geannuleerd. Daarmee bleef het dividend over 2019 steken op €0,62 per aandeel.

Welnu, gisteren liet Bpost, dat in 2019 voor de laatste maal een dividend betaalde, weten dat het in 2022 weer een dividenduitkering heeft gepland voor investeerders in het aandeel. In het persbericht bij de cijfers over het eerste kwartaal stelt Bpost dat het dividend met betrekking tot de resultaten van 2021 zal in de orde van 30-50% van de IFRS-nettowinst liggen en zal worden  uitgekeerd  in  mei  2022,  na  de  Algemene  Aandeelhoudersvergadering,  in  overeenstemming  met  het  nieuwe dividendbeleid.

Voor beleggers is het dus nog even afwachten hoeveel dividend er volgend jaar betaald zal worden. Het aandeel Bpost noteert na de koersstijging deze week nabij de hoogste jaarkoers en is in 2021 nu goed voor een winst van 16,1%.

bpost is in België de nummer één van de postoperatoren en de voornaamste universele dienstverlener. Het bedrijf biedt via zijn dichte netwerk van verkooppunten een heel scala aan postproducten, financiële producten en verzekeringsproducten aan. De binnenlandse post is goed voor 58% van de inkomsten, pakjes zijn goed voor 16% van de inkomsten en de resterende 26% van de inkomsten wordt gerealiseerd middels bijkomende inkomstenbronnen, waaronder internationale post. Kijk voor meer informatie op bpost.be. De dochterondernemingen van de Vennootschap zijn onder meer Altretis NV-SA, BPI NV-SA en Certipost NV-SA. Op 15 september 2014 lanceerde het CycloSafe, een product dat gestolen fietsen kan identificeren en opsporen.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE