Ex-dividend datum aandeel Ascencio is 3 februari 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 13 januari 2021

Ex-dividend datum aandeel Ascencio is 3 februari 2021Ascencio dividendbetaling 2021
Het Belgische vastgoedbedrijf Ascencio zal op 3 februari 2021 ex-coupon noteren voor een dividend van €3,65 bruto per aandeel.

Het dividend wordt op 5 februari 2021 uitgekeerd aan aandeelhouders en geeft een dividendrendement van 7,6% bruto bij de huidige beurskoers van €47,90.

Het dividend van 3,65 euro bruto is vijftien cent meer dan het dividend van vorig jaar. In 2020 betaalde Ascencio namelijk een dividend van €3,50 bruto per aandeel. Het hogere dividend dat in 2021 wordt uitgekeerd werd eind vorig jaar al aangekondigd.

Op 29 november 2020 schreef dividendnieuws.be het volgende: Het in België beursgenoteerde vastgoedbedrijf Ascencio SCA zal in 2021 een dividend van €3,65 bruto per aandeel uitkeren aan zijn aandeelhouders over het jaar 2020.

Daarmee stelt het in retail vastgoed gespecialiseerde bedrijf met notering aan Euronext Brussels allerminst teleur in het jaar dat veel winkels onder druk liggen door COVID-19. Het dividendrendement is met 7,7% bruto zeer hoog voor het aandeel Ascencio.

De uitkering van de Belgische vastgoedonderneming Ascencio is daarmee 15 cent meer dan een jaar geleden. Vorig jaar verhoogde Ascencio het dividend nog van €3,40 naar €3,50 per aandeel. Er is dus sprake van een verhoging van 4,3% ten opzichte van het voorliggende beursjaar. Bijzonder is dat ondanks COVID-19 de dividendgroei bij Ascencio dit jaar gewoon versnelt, want het betreft zelfs de grootste stijging van het dividend sinds 2015.

In november was er nog geen ex-coupon datum bekend voor Ascencio. Inmiddels hebben we die wel weten te achterhalen, want op 3 februari gaat het aandeel ex-dividend, zoals hierboven ook reeds aangegeven. Ascencio betaalt net als veel andere Europese en Belgische beursgenoteerde bedrijven slechts één keer jaarlijks een dividend aan investeerders. Jaarlijks betaalt Ascencio naar schatting afgerond zo'n 24 miljoen euro dividend op basis van het aantal uitstaande aandelen en het voor dit jaar voorgestelde bedrag van 3,65 euro bruto per aandeel.

In de dividendkalender op dividendnieuws.be houden wij u dagelijks op de hoogte van alle ex-coupon datums in België. Indien er nieuwe informatie beschikbaar is zal de kalender uiteraard bijgewerkt worden.

Ascencio SCA is een openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV)  gespecialiseerd in de beleggingen in handelsgebouwen die zich hoofdzakelijk in voorsteden bevinden. Een tiental sectoren zijn vertegenwoordigd, met een overwicht van de voedingssector met ketens als Carrefour, Delhaize en Grand Frais, aangevuld met ketens zoals Krefël, Zeeman, Kiabi, Maxi Zoo in andere sectoren. Ascencio is sinds 2007 genoteerd aan Euronext Brussel. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE