Belgisch vastgoed aandeel Ascencio verhoogt dividend met 4,3% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 29 november 2020

Belgisch vastgoed aandeel Ascencio verhoogt dividend met 4,3%Aandeel Ascencio dividend 2020/2021
Het in België beursgenoteerde vastgoedbedrijf Ascencio SCA zal in 2021 een dividend van €3,65 bruto per aandeel uitkeren aan zijn aandeelhouders over het jaar 2020.

Daarmee stelt het in retail vastgoed gespecialiseerde bedrijf met notering aan Euronext Brussels allerminst teleur in het jaar dat veel winkels onder druk liggen door COVID-19. Het dividendrendement is met 7,7% bruto zeer hoog voor het aandeel Ascencio.

De uitkering van de Belgische vastgoedonderneming Ascencio is daarmee 15 cent meer dan een jaar geleden. Vorig jaar verhoogde Ascencio het dividend nog van €3,40 naar €3,50 per aandeel. Er is dus sprake van een verhoging van 4,3% ten opzichte van het voorliggende beursjaar. Bijzonder is dat ondanks COVID-19 de dividendgroei bij Ascencio dit jaar gewoon versnelt, want het betreft zelfs de grootste stijging van het dividend sinds 2015.

Rekening houdend met de resultaten van het boekjaar 2019/2020 zal de statutaire zaakvoerder de algemene vergadering van vrijdag 29 januari 2021 voorstellen een brutodividend uit te keren van 3,65 EUR per aandeel, een stijging met 4,3 % ten opzichte van het vorige boekjaar. (bron: persbericht Ascencio 27 november 2020)

Vrijdag 27 november kondigde Ascencio het dividend aan bij de presentatie van het jaarlijkse persbericht voor het boekjaar dat loopt tot eind september. Een ex-coupon datum is nog niet bekend. De afgelopen twee jaar was dat elke keer 5 februari met een betaalbaarstelling op 7 februari. Voor 2020 zal de dividendbetaling waarschijnlijk rond dezelfde datums plaatsvinden, ofwel een ex-coupon datum begin februari 2021.

Volgens informatie die dividendnieuws.be tot haar beschikking heeft zijn er op dit moment drie analisten die het aandeel Ascencio volgen met een gemiddelde aanbeveling 'houden'. Jaarlijks betaalt Ascencio naar schatting afgerond zo'n 24 miljoen euro dividend indien we de verhoogde uitkering die zojuist is aangekondigd doorrekenen.

Bij een beurskoers van €47,15 voor Ascencio SCA is het geschatte dividendrendement voor dit aandeel nog altijd relatief hoog met 7,7%. Op de beurs in Brussel daalt het aandeel dit jaar bijna 15% wat een actuele beurswaarde van ruim 310 miljoen euro oplevert.

LEES OOK: Vastgoedbedrijf Ascencio verhoogt ook in 2020 het dividend

Ascencio SCA is een openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV)  gespecialiseerd in de beleggingen in handelsgebouwen die zich hoofdzakelijk in voorsteden bevinden. Een tiental sectoren zijn vertegenwoordigd, met een overwicht van de voedingssector met ketens als Carrefour, Delhaize en Grand Frais, aangevuld met ketens zoals Krefël, Zeeman, Kiabi, Maxi Zoo in andere sectoren. Ascencio is sinds 2007 genoteerd aan Euronext Brussel. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE