Top-5 aandelen België die veel dividend betalen in 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 27 januari 2021

Top-5 aandelen België die veel dividend betalen in 2021Aandelen Belgie die veel dividend betalen
AB Inbev betaalt bijna 1 miljard dividend
Anheuser Busch Inbev NV
is ondanks enkele flinke dividendverlagingen nog steeds de grootste dividendbetaler aan Euronext Brussels met jaarlijks bijna 1 miljard euro.

Het hoogste dividendrendement in België wordt momenteel betaald door vastgoedaandelen, waaronder Wereldhave Belgium.
De afgelopen jaren publiceerde dividendnieuws.be verschillende lijstjes met hoogste dividendrendementen, de grootste dividendbetalers en natuurlijk ook de ex-coupon overzichten voor aandelen in België.

Vorig jaar was er nog uitgebreid aandacht voor de grootste dividendbetalers in België in absolute zin, ofwel in de miljarden of miljoenen euro's die ze jaarlijks overmaken naar de rekening van aandeelhouders. Opvallend is dat een jaar geleden AB Inbev nog bovenaan de lijst stond met €2,55 miljard aan dividendbetalingen per jaar. Dat was flink minder dan in 2018 (zie hieronder). Inmiddels is het dividend van de bierbrouwer minder dan 1 miljard euro.

DIVIDEND AB INBEV BLIJFT VERDER ZAKKEN
Ook in 2018 publiceerde dividendnieuws.be al eens een overzicht van grootste dividendbetalers in België, met destijds AB Inbev als lijstaanvoerder. Op dat moment betaalde het bierbedrijf nog ruim €8 miljard aan dividend per jaar. Dat zakte in 2019 al terug tot €2,55 miljard. Vandaag de dag is AB Inbev nog steeds de grootste dividendbetaler in Brussel, alleen is het totale dividend fors lager met een geschatte €985 miljoen per jaar. Dat komt natuurlijk door de forse verlaging van het dividend die de afgelopen jaren bekend werd gemaakt. 

De laatste twee jaar zakte het dividend van Anheuser Busch Inbev van €3,60 per aandeel naar €1,80 twee jaar terug, en afgelopen jaar zelfs naar €1,30. Het interim dividend voor 2020 werd in oktober helemaal geschrapt, waardoor er op papier sprake is van 'slechts' €0,50 dividend (slotdividend uitgekeerd in juni), wat omgerekend neerkomt op €986 miljoen per jaar. Ondanks dat is het bierbedrijf nog wel de grootste dividendbetaler in België.

Hieronder de huidige stand van zaken volgens berekeningen op basis van informatie van onze dataleverancier. Let op: het zijn schattingen berust op historische dividenduitkeringen die geen garantie bieden voor volgend jaar.

TOP-5 GROOTSTE DIVIDENDBETALERS BELGIE 2020/2021
  1. Anheuser Busch Inbev - €986 miljoen
  2. GBL - €492 miljoen
  3. Proximus - €485 miljoen
  4. Ageas - €445 miljoen
  5. Solvay - €389 miljoen
Naast de bovenstaande aandelen zijn ook Telenet, Euronav, UCB, Colruyt, WDP, Cofinimmo, Aperam, Solvac, Elia en Aedifica goed voor een jaarlijks dividend van ten minste 100 miljoen euro.

Als we kijken naar de hoogste dividendrendementen dan zien we, uiteraard onder voorbehoud, vooral veel vastgoedaandelen in België die veel dividend uitkeren. Let er wel op dat het om het dividend van 2020 gaat, ofwel, garanties voor 2021 zijn er niet dat er ook dit jaar weer tenminste zoveel wordt betaald.

In de hoog dividend top-5 van België zien we momenteel onder meer Wereldhave Belgium, Vastned Retail Belgium, Proximus, Telenet en Ascencio. Ook verzekeraar Ageas biedt een dividendrendement van ruim 5%.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE