Biergigant AB-Inbev betaalt geen interim dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 29 oktober 2020

Biergigant AB-Inbev betaalt geen interim dividend in 2020AB Inbev passeert interim dividend 2020
Nadat de Belgische biergigant Anheuser-Busch Inbev NV (AB-InBev) eerder al een lager dividend aankondigde over boekjaar 2019 vanwege de COVID-19 pandemie wordt nu ook het eerstvolgende interim dividend geschrapt.

Het BEL20 aandeel verliest in Brussel dit jaar bijna 40% van zijn beurswaarde. Het is voor het eerst sinds zeker 2001 dat AB-Inbev een dividendbetaling passeert.

AB-Inbev verlaagde eerder dit jaar nog het slotdividend met 50% door over boekjaar 2019 een slotdividend van €0,50 uit te keren tegen het eerder voorgestelde dividend van één euro bruto per aandeel.

Nu dus volgt ook de mededeling dat aandeelhouders geen interim dividend over boekjaar 2020 ontvangen. Vorig jaar bedroeg het interim dividend nog €0,80 per aandeel. De ex-coupon datum was toen 19 november 2019 met een betaalbaarstelling op 21 november. Dit jaar zullen beleggers het zonder dividenduitkering moeten doen.

In een persbericht waarin het mondiaal opererende bierbedrijf cijfers over het derde kwartaal van 2020 aankondigt wordt ook een medeling gedaan over het dividend. Volgens onze informatie is het de eerste keer sinds 2001 dat AB-Inbev een dividendbetaling aan aandeelhouders overslaat, waarbij wel opgemerkt moet worden dat de bierbrouwer in het verleden jaarlijks uitkeerde. Eerder dit jaar werd natuurlijk al wel een slotdividend van 50 cent uitgekeerd over 2019. Als het bedrijf volgend jaar besluit om wederom een slotdividend te betalen geldt het bovenstaande niet, ook al blijft een gepasseerd dividend voor het eerst in de historie van het bedrijf een feit.

Overigens waren de laatste kwartaalcijfers van 29 oktober zeker niet slecht met een meevallende omzetstijging in het derde kwartaal, waarin AB-Inbev een volumegroei van 1,9% realiseerde, tegen een daling van 17% in het tweede kwartaal. De omzet steeg per saldo met 4% terwijl analisten rekenden op 4% krimp.

AB-Inbev geeft vandaag aan geen interim dividend uit te keren vanwege onzekerheid en volatiele marktomstandigheden. Het bedrijf was jarenlang met afstand de grootste dividendbetaler in België. Ook de Nederlandse concurrent Heineken schrapte eerder al zijn interim dividend vanwege de coronacrisis.

Anheuser Busch Inbev NV (AB InBev) is een in België gevestigde bierbrouwer die wereldwijd actief is met in totaal meer dan 200 biermerken, waaronder Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck's, Leffe, Hoegaarden, Jupiler, Skol, Brahma en Quilmes.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE