Koersexplosie aandelen Barco, Kinepolis en AB Inbev | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 10 november 2020

Koersexplosie aandelen Barco, Kinepolis en AB InbevCOVID pandemie grootste dalers en stijgers
De veelbesproken aandelen Barco, Kinepolis Group en Anheuser Busch Inbev kenden vandaag een uitstekende dag op Euronext Brussels dankzij positief nieuws van Pfizer inzake COVID-19.

Deze voormalige dividendtoppers in België dalen in 2020 fors en boekten maandag koerswinsten van 13 tot wel 25% op één dag.

Op dividendnieuws.be was er de afgelopen weken en maanden veelvuldig aandacht voor specifiek een drietal Belgische aandelen die keihard geraakt worden door het coronavirus. Techbedrijf Barco, bioscoopuitbater Kinepolis en bierbrouwer AB Inbev werden alledrie hard geraakt door COVID-19, want de omzet van deze bedrijven hard raakt.

Dat resulteerde in 2020 in enorme koersdalingen aan Euronext Brussels voor dit drietal, waarvan AB Inbev het dividend dit jaar halveerde en Kinepolis noodgedwongen zelfs helemaal het dividend moest schrappen. Van de drie Belgische dividendtoppers hield alleen Barco tot dusverre het dividend intact, maar de kans is groot dat het technologiebedrijf in 2021 minder zal uitkeren gezien de ontwikkeling van omzet en winst in 2020. Het aandeel Barco daalde nog met bijna 20% na de laatste kwartaalcijfers.

ENORM KOERSHERSTEL VOOR DRIETAL BELGISCHE AANDELEN
Op maandag 9 juni volgde toch vrij onverwacht een enorm koersherstel voor het bovengenoemde drietal, dat net als sectorgenoten optimaal profiteert van het nieuws dat de Amerikaanse farmaceut Pfizer met succes een middel heeft ontwikkelt tegen COVID-19. Dat gaf vleugels aan aandelen actief op het gebied van toerisme, vrijetijds besteding en alle aanverwante horeca- en hoteldiensten.

LEES OOK: Ex-dividend kalender aandelen België november 2020

Met afstand de grootste stijger in België was Kinepolis Group, dat voorheen nog bekend stond als Belgische dividend aristocraat. Het aandeel Kinepolis sloot maandag maar liefst 25,1% hoger op €31,40. Ook voor beleggers in Barco was het een uitstekende beursdag met een koerssprong van 17,6% en tot slot mochten ook aandeelhouders AB Inbev niet klagen met een winst van 12,7%.

Naast de bovengenoemde drie aandelen uit België was er ook een grote winst voor aandelen van banken en verzekaars en vastgoedfondsen, die allemaal profijt hebben van een vaccin tegen corona.

Stijgers aandelen Belgie 9 november 2020

Ondanks het sterke koersherstel vandaag zijn de verliezen voor de bovengenoemde aandelen nog steeds zeer groot in 2020. Zo staat Kinepolis nog steeds bijna 58% lager dan eind 2020. Van de hierboven getoonde aandelen in België schrapten of verlaagden er veel het dividend vanwege COVID-19. Bankaandeel ING heeft natuurlijk de hoofdnotering in Nederland. De dividendrendementen die hierboven staan zijn gebaseerd op de laatste uitkering en bieden geen enkele garantie voor 2021, waarin een lager dividend of een geannuleerde uitkering niet uit te sluiten zijn.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE