Koers aandeel Barco daalt 19,6% na slechte kwartaalcijfers | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 21 oktober 2020

Koers aandeel Barco daalt 19,6% na slechte kwartaalcijfersAandeel Barco krijgt Dreun na cijfers Q3
Beleggers in het Belgische technologiebedrijf Barco krijgen vandaag opnieuw een dreun te verwerken na teleurstellende resultaten over het derde kwartaal van 2020.

De beurskoers zakt nog eens bijna 20% weg tot een nieuw dieptepunt van €13,26 intraday. Het jaarverlies bedraagt inmiddels meer dan 55% voor het aandeel dat bij veel analisten juist op kopen stond.

Het is dit jaar de vierde keer dat het aandeel Barco met ten minste 10% daalt en KBC verlaagt vandaag het advies en koersdoel.
Vandaag komt Barco met (opnieuw) teleurstellende cijfers over het jongste derde kwartaal van 2020, waarin een lager dan verwachte omzet van €176,4 miljoen werd gerealiseerd. Dat is maar liefst 40 procent minder dan in 2019. Analisten, die voor de cijfers bijna allemaal 'kopen' adviseerden, hadden op veel meer gerekend. 


Zo voorspelde KBC Securities een omzet van €209,4 miljoen voor Barco. In reactie op de teleurstellende cijfers verlagen de analisten vandaag dan toch het advies voor het Belgische techbedrijf van 'buy' naar 'accumulate'. Het koersdoel van KBC voor Barco gaat omlaag naar 20 euro.

In reactie op de kwartaalcijfers krijgen aandeelhouders vandaag de grootste koersdaling in jaren te verwerken. Het is dit jaar bovendien al de vierde keer dat het aandeel Barco met meer dan 10% op één dag daalt. Eerder gebeurde dat op 12 maart 2020 (-13,9%), 17 maart 2020 (-12,1%) en 16 maart 2020 (-10,1%). Bij de huidige beurskoers van minder dan 14 euro staat Barco weer op het niveau van begin 2018. Eerder schreven wij reeds op dividendnieuws.be dat de aandelensplitsing eerder dit jaar bij nader inzien beter niet doorgevoerd had kunnen worden. 

BARCO WAS VOORHEEN NOG BESTE AANDEEL IN BELGIE
Het kan verkeren, zo ook bij investeerders in Barco, dat beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren levert. Barco wordt hard geraakt door de COVID-19 pandemie maar krijgt nog altijd louter koopadviezen van analisten. Het aandeel van techbedrijf Barco is in 2020 zonder twijfel één van de meest opvallende dalers. De afgelopen jaren het in beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren gespecialiseerde Barco juist telkens een grote uitblinker met een beurskoers die opliep naar zo'n €250. In 2019 verdubbelde de beurskoers van Barco zelfs met een winst van 121,4%, waarmee het één van de beste aandelen in Europa was.


Dat was voor Barco aanleiding een forse stock split in de verhouding 1:7 aan te kondigen op 3 maart 2020. Overigens betaalde Barco dit jaar nog wel gewoon een hoger dividend, in tegenstelling tot veel andere beursgenoteerde Belgische bedrijven die het dividend annuleerden of flink verlaagden. Barco betaalde een 15% hoger dividend van €2,65 per aandeel over boekjaar 2019. De ex-coupon datum was 11 mei met een betaalbaarstelling op 13 mei. Verrekend voor de aandelensplitsing die dus later werd doorgevoerd was het laatste bruto dividend van Barco €0,3786 per aandeel.

Barco NV is een in België gevestigd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van professionele visualisatie-apparatuur en oplossingen. Barco levert beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren. Barco is actief in Europa en het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het bedrijf was ook actief in beeldschermen voor cockpits van vliegtuigen en controlesystemen voor het vliegverkeer maar deze afdeling is anno 2015 verkocht aan de Amerikaanse multinational Esterline en blijft te Kortrijk.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE