Favoriete dividendaandelen van analisten in België | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 12 oktober 2020

Favoriete dividendaandelen van analisten in Belgiëanalisten positief over ucb en barco
De Belgische aandelen UCB, Euronav, D'Ieteren, Barco en Kinepolis krijgen veel koopadviezen van analisten

We zetten de favoriete aandelen in België van analisten op een rijtje en kijken dan in het bijzonder naar de beursgenoteerde bedrijven die nog steeds dividend betalen, ondanks COVID-19.

Ook biotech uitblinker Argenx is populair bij analisten en krijgt vooral koopaanbevelingen.
Recent nog schreven wij op dividendnieuws.be over een aantal analistenacties, waaronder een adviesverhoging van Deutsche Bank voor de Belgische sectorgenoot KBC en een hoger koersdoel voor verzekeraar Ageas door de analisten van Credit Suisse.

Bij gebrek aan actueel dividendnieuws bekijken we nog eens goed hoe analisten over aandelen met een beursnotering in België oordelen. Vorig jaar was er al eens aandacht voor de favoriete dividendaandelen van analisten, met toen in het bijzonder aandacht voor Barco en D'Ieteren, die toen veel koopadviezen van analisten kregen. We weten nu dat Barco dit jaar een grote daler is in Brussel, wat nog maar eens aangeeft dat ook de professionals er soms flink naast kunnen zitten, bijvoorbeeld door een onvoorspelbare pandemie waar de wereld nog altijd mee te maken heeft.

FAVORIETEN IN BELGIE GEVOLD DOOR VEEL ANALISTEN
Vorig jaar schreven we al dat de aandelen in België die het meest gevolgd worden door analisten onder meer Anheuser Busch Inbev, ING, KBC Groep, Solvay, Umicore, Orange Belgium, Proximus, Ageas, UCB, Ontex en Colruyt zijn. Deze largecaps hebben allemaal ten minste 10 analisten die het aandeel volgen. Dividendaandelen die nauwelijks door de professionals worden gevolgd zijn nog altijd KBC Ancora, Resilux, Van de Velde, Jensen, Texaf en Ter Beke, wat het gevolg is van ofwel een kleine market cap ofwel een gering aantal verhandelbare aandelen in Brussel.

Van de grotere aandelen, met een beurswaarde van ten minste 1 miljard euro, in België die door minstens 10 analisten worden gevolgd krijgen momenteel UCB, Aperam, Fagron, Tessenderlo, Picanol, Euronav en D'Ieteren gemiddeld genomen de meeste koopadviezen.

BARCO EN UCB ZIJN BEL 20 FAVORIETEN VAN ANALISTEN
Het BEL 20 Index aandeel met de meeste koopaanbevelingen van analisten is Barco, dat het in 2020 zeer slecht doet op de beurs. Onlangs keken we nog uitgebreid naar dit Belgische technologiebedrijf dat hard geraakt wordt door corona, maar desondanks nog altijd het vertrouwen heeft van veel analisten. Barco, dat een beurswaarde van afgerond slechts 200 miljoen euro heeft, wordt wel gevolgd door 'slechts' vijf analisten, die allemaal 'kopen' adviseren.

Het met een beurswaarde van €18,3 miljard veel grotere UCB krijgt met afstand de meeste positieve aanbevelingen van de Belgische largecaps. De farmaceut, die in 2020 goed is voor een koersstijging van meer dan 40%, krijgt van de 15 analisten die het BEL 20 aandeel volgen maar liefst 12 koopaanbevelingen en geen enkel verkoopavies.

Ook staalbedrijf Aperam en biotechbedrijf Argenx, die alletwee een band hebben met Nederland, krijgen veelal positieve adviezen van de analisten. Dividendbetaler Aperam, dat elk kwartaal dividend uitkeert aan Belgische aandeelhouders, net als Euronav, krijgt van 13 analisten 10 koopadviezen en geen verkoopaanbeveling. Ook Argenx, in 2020 één van de absolute smaakmakers met ruim 60% koerswinst, is populair bij de analisten maar betaalt net als veel sectorgenoten geen dividend.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE