Aandeel Ageas ('underperform') krijgt hoger koersdoel Credit Suisse | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 6 oktober 2020

Aandeel Ageas ('underperform') krijgt hoger koersdoel Credit SuisseAgeas advies analisten Credit Suisse
Het aandeel van de Belgische verzekeraar Ageas krijgt vandaag een hoger koersdoel van de analisten van Credit Suisse.

In een rapport over verzekeraars in België en Nederland geeft Credit Suisse de voorkeur aan Aegon en NN Group, onder meer vanwege betere dividendvooruitzichten.

Credit Suisse komt vandaag met een speciaal rapport over Benelux verzekeraars, die worden omschreven als 'cash flow machines'. 

De verzekeraars zijn interessante beleggingen aldus de analisten die wijzen op superieure cashflows en vooruitzichten op kapitaaluitkeringen aan beleggers, in combinatie met de beperkte COVID-19 impact en de robuuste financiële buffers (solvency 2 capital).

Dat alles biedt meer dan voldoende compensatie voor de bovengemiddeld hoge asset risico's, aldus Credit Suisse, dat een duidelijke voorkeur heeft voor de verzekeringsbedrijven met een beursnotering in Nederland.

Het advies voor het favoriete Nederlandse NN Group (Nationale Nederlanden, voorheen onderdeel van bank ING Groep) gaat omhoog van neutraal naar outperform omdat het aandeel volgens de analisten een 'impressive capital return' biedt. NN Group betaalde in 2020 alsnog het volledige dividend aan zijn aandeelhouder nadat de uitkering eerder werd uitgesteld in verband met corona. Ook zijn de analisten enthousiast over verzekeraar Aegon, waarvoor het advies 'outperform' blijft. Dat geldt niet voor ASR Nederland (voorheen Stad Rotterdam verzekeringen) dat van outperform terug gaan naar neutral.

AGEAS KRIJGT HOGER KOERSDOEL VAN ANALISTEN
Ook de Belgische verzekeraar Ageas wordt genoemd in het rapport van Credit Suisse, als vierde aandeel binnen de Benelux. Op Ageas blijft een 'underperform' advies staan, waarbij het koersdoel wel wordt verhoogd van €29 naar €33. Volgens de analisten genereert Ageas een lage vrije kasstroom (waar uiteindelijk het dividend van moet worden betaald) vanwege dividenden van samenwerkingsverbanden en joint ventures 'significantly below reported earnings'.

Ageas betaalde dit jaar uiteindelijk alsnog het restant van €2,38 per aandeel aan dividend.

Ten aanzien van de winsten van de vier Belgische en Nederlandse verzekeraars denkt Credit Suisse dat er de komende vijf tot tien jaar weinig vooruitzicht is om het beter dan de markt te doen op het gebied van winstgroei (winst per aandeel). Het gaat echter om het genereren van kapitaal, cash flows en flexibiliteit op het gebied van kapitaal, aldus Credit Suisse.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE