De favoriete Belgische dividendaandelen van analisten | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 11 december 2019

De favoriete Belgische dividendaandelen van analistenCarglass is een merk van D'Ieteren
Welke aandelen in België zijn favoriet bij de analisten en welke aandelen krijgen de meeste verkoopadviezen?

Dividendaandeel D'Ieteren is één van de aandelen die veel positieve aanbevelingen van analisten krijgt.

Het is al meer dan 5 jaar geleden dat een analist een verkoopadvies voor het bedrijf achter onder meer Carglass gaf.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.be al over de best presterende dividendaandelen in België, met dit jaar technologiebedrijf én dividendbetaler Barco als één van de grote uitblinkers. Inmiddels het rendement voor het aandeel Barco in 2019 maar liefst 119%. Ook D'Ieteren doet het uitstekend dit jaar.

AANDELEN D'IETEREN EN BARCO GELIEFD BIJ ANALISTEN 
D'Ieteren, bekend van onder meer Carglass en de mooie Moleskine agenda's, is ook geliefd bij de professionals, met in totaal vier koopaanbevelingen. Analisten oordelen momenteel drie keer 'strong buy', één keer 'buy' en het aandeel D'Ieteren krijgt geen enkel advies 'houden' of 'verkopen', ondanks de flinke koersstijging dit jaar op de beurs in Brussel, waar D'Ieteren goed is voor een plus van ruim 79%. Het laatste verkoopadvies voor het bedrijf werd inmiddels ruim 5 jaar geleden (meer dan 2000 dagen terug) gegeven.

Het gemiddelde koersdoel van de analisten is momenteel €67, wat nog ruim tien euro boven het huidige niveau van €57,50 ligt (peildatum is 11 december 2019). Het aandeel D'Ieteren biedt door de flinke koersstijging dit jaar nog slechts een dividendrendement van 1,7% bruto. Dit jaar verhoogde het bedrijf het dividend naar €1,00 bruto per aandeel.

Ook het hierboven reeds genoemde Barco, de grote uitblinker onder de dividendaandelen in België in 2019, krijgt vooral koopaanbevelingen van de professionals. Van de in totaal 6 analisten die Barco volgen geven er 5 een advies 'kopen' en oordeelt één professional 'houden'. Het gemiddelde koersdoel is €206, wat overigens wel onder het huidige niveau van €211 ligt. Met andere woorden voorzien de analisten ondanks hun koopaanbevelingen toch geen opwaarts potentieel meer voor Barco bij de huidige koersen. Het is goed mogelijk dat de koersdoelen nog moeten worden aangepast aan de flink opgelopen beurskoers. Gevolg van een koersexplosie van 119% in 2019 voor Barco is wel dat het dividendrendement met slechts 1,1% bruto nog zeer minimaal is. Barco betaalde in 2019 een dividend van €2,30 per aandeel. Net als bij D'Ieteren is het ook jaren geleden dat een analist het advies 'verkopen' gaf voor Barco.

Andere Belgische dividendaandelen met veel koopadviezen van analisten zijn onder meer Euronav, Care Property Invest, Van de Velde, Jensen Group, AB-Inbev en Aedifica. Let er wel goed op dat veel van deze aandelen, zoals Van de Velde en Jensen, nauwelijks gevolgd worden door analisten. 

BELGISCHE LARGECAPS GEVOLGD DOOR VEEL ANALISTEN
De aandelen in België die het meest gevolgd worden door analisten zijn onder meer Anheuser Busch Inbev, ING, KBC Groep, Solvay, Umicore, Orange Belgium, Proximus, Ageas, UCB, Ontex en Colruyt. Deze largecaps hebben allemaal ten minste 10 analisten die het aandeel volgen. Dividendaandelen die nauwelijks door de professionals worden gevolgd zijn onder meer KBC Ancora, Resilux, Van de Velde, Jensen (zie die laatste twee ook hierboven), Texaf en Ter Beke.

Van de grotere aandelen in België die door minstens 10 analisten worden gevolgd krijgen AB-Inbev, ING, KBC en Solvay momenteel relatief gezien de meeste koopadviezen. Zo oordelen voor biergigant AB-Inbev momenteel 19 analisten 'kopen', 7 analisten 'houden' en 3 analisten 'verkopen'.

BEKIJK HIER HET EX-COUPON OVERZICHT VOOR BELGIË OF NEDERLAND

Het minst geliefd bij analisten onder de grotere aandelen die door minimaal tien experts worden gevolgd is Bpost met slechts één koopadvies bij 8 keer houden en 1 keer verkopen. 

Ook interessant zijn de aandelen die onlangs nog een nieuw verkoopadvies kregen van een analist. De afgelopen week waren dat Cofinimmo en Aedifica. Cofinimmo heeft nu in totaal 3 verkoopadviezen, terwijl het voor Aedifica het eerste verkoopadvies is.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE