Advies aandeel KBC omhoog bij analisten Deutsche Bank | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 9 oktober 2020

Advies aandeel KBC omhoog bij analisten Deutsche BankKBC advies omhoog bij Deutsche Bank
Het Belgische bankaandeel KBC kreeg donderdag een hoger advies van de analisten van Deutsche Bank, die een hoog dividendrendement voorzien.

KBC Group is goed gepositioneerd voor herstel in de periode na COVID. Het advies gaat naar kopen met een koersdoel van 56 euro.
Het aandeel KBC ging van 'houden' naar 'kopen' bij Deutsche Bank, dat van mening is dat de Belgische bank een voorloper zal zijn onder de Europese banken als alles weer wat 'normaler' wordt na COVID. 

In een rapport wijzen de analisten op de recente underperformance van het aandeel KBC Groep, dat in 2020 ruim 30 procent is gedaald. Vergeleken met concurrenten en de sector in het geheel blijft KBC achter en dat levert volgens Deutsche Bank een goed instapmoment op.

DIVIDENDRENDEMENT KBC HOOG BIJ UITKERING HELFT WINST
De analisten onderbouwen hun adviesverhoging door onder meer te wijzen op de sterke kapitaalratio's van KBC en de solide winstgevendheid dit jaar. Dat alles vormt ook de basis voor een dividendherstel bij KBC.

Ook KBC schrapte het dividend in 2020, nadat eerder wel een slotdividend van €2,50 per aandeel was voorgesteld aan beleggers. Op verzoek van toezichthouders werd dat dividend weer ingetrokken. Ook werd bekend gemaakt dat KBC geen interim dividend zal uitkeren. Dat geldt overigens ook voor andere Europese banken, waaronder het Nederlandse ING.

Deutsche Bank denkt dat KBC Group in 2021 zal kiezen voor een payout van 50%, ofwel de helft van de winst in de vorm van dividend. Dat zal een dividendrendement van tussen 4% en 6% opleveren, uiteraard afhankelijk van de uiteindelijke winst en gekozen payout.

Dat betekent overigens wel dat het dividend volgend jaar lager zal uitvallen dan de afgelopen jaren, toen KBC telkens €3,50 bruto uitkeerde, verdeeld over een interim dividend van 1 euro en een slotdividend van 2,50 euro. Als we het dividend van €3,50, dat bijvoorbeeld over 2018 werd uitgekeerd, nemen dan komt het dividendrendement bij de huidige koers van bijna 46 euro uit op 7,7% bruto. Het verwachte percentage van 4 tot 6 van Deutsche Bank betekent dus dat het dividend volgend jaar in ieder geval lager zal zijn dan de laatste twee jaar, afgaande op de inschattingen van de analisten, wat natuurlijk ook komt omdat het interim dividend over 2020 inmiddels is geannuleerd.

Deutsche Bank adviseert nu dus 'buy' met een koersdoel voor KBC dat omhoog gaat van 54 euro naar 56 euro. Het aandeel KBC sloot donderdag bijna 3% hoger op de adviesverhoging en zet die stijging vrijdag (vandaag) door met een extra koerswinst van 0,7%.

Volgens onze eigen berekeningen betaalde KBC een totaal dividend van €1,46 miljard op jaarbasis als we uitgaan van de laatste volledige uitkering van €3,50, die oorspronkelijk ook voor dit jaar was gepland. Volgens onze informatie zijn er momenteel 24 analisten die het aandeel KBC volgen met in totaal 15 koopadviezen, 5 keer houden en ook 4 verkoopadviezen.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE