Ex-dividend kalender aandelen België november 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 9 november 2020

Ex-dividend kalender aandelen België november 2020ex-coupon kalender aandelen belgie november 2020
De ex-coupon kalender voor Belgische aandelen laat ons zien dat, na Ageas, nog enkele aandelen met een notering aan Euronext Brussels in november 2020 dividend zullen betalen.

Daaronder bevinden zich Ackermans & Van Haaren en 'hoog dividend' aandeel Euronav.

Op 3 november 2020 was verzekeraar Ageas voorlopig het laatste aandeel in België dat ex-coupon ging. De verzekeraar betaalde op het laatste moment toch nog een dividend van €2,38 bruto per aandeel, wat goed was voor een hoog dividendrendement van 6,5% bij een beurskoers van €36,40.

Eerder maakte dividendnieuws.be al melding van dit zeer goede nieuws voor beleggers, want de Belgische verzekeraar annuleerde in april nog het grootste deel van het dividend in verband met de COVID-19 pandemie. Nu kregen aandeelhouders alsnog het volle dividend van €2,65 per aandeel betaald door Ageas, dat zoals hierboven gemeld een zeer hoog dividendrendement geeft.

EURONAV EN ACKERMANS NOG EX-COUPON 
Toch is het daarmee nog niet gedaan voor beleggers in Belgische aandelen, wat de komende weken zullen nog enkele aandelen met een notering in Brussel ex-coupon noteren. Op 11 november, dus woensdag, zal allereerst Ackermans & Van Haaren NV aan de beurt zijn.

Net als Ageas stelt ook Ackermans & Van Haaren allerminst teleur dit jaar door alsnog het volledige dividend uit te keren. Het eerder voorgestelde dividend van €2,50 bruto per aandeel werd nog geannuleerd in verband met de COVID-19 crisis. In april kondigde Ackermans & van Haaren nog aan het dividend in 2020 te schrappen vanwege COVID-19. Wel werd toen de deur op een kier gezet voor een eventueel tussentijds dividend later dit jaar.

Dat laatste gebeurt uiteindelijk dus toch nu er en de ex-coupon datum is 11 november 2020. Ackermans & van Haaren zal namelijk €2,32 bruto per aandeel uitkeren aan beleggers als interim dividend, wat daarmee gelijk is aan het dividend dat aandeelhouders in 2019 ontvingen van de gediversifieerde groep. Het dividendrendement voor het aandeel wordt ingeschat op 2,1% bruto bij een beurskoers van €111 per aandeel. Ackermans & van Haaren verliest in 2020 ruim 20% van zijn waarde in Brussel.

Een andere grote naam die nog ex-coupon noteert is Euronav, dat elk kwartaal dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders. De Belgische tankerrederij Euronav heeft op donderdag 5 november 2020 aangekondigd een dividend van $0,09 per aandeel uit te keren over het derde kwartaal.
Dat is wel 80,9 procent minder ten opzichte van het vorige kwartaal, toen de belegger nog $0,47 per aandeel ontving. Het dividendrendement blijft bijna 4,6%, maar dat komt vooral door de enorme koersdaling van het aandeel Euronav in 2020.


Aandeelhouders ontvangen op 30 november 2020 het eerstvolgende dividend, met ex-coupon datum 19 november. Het eerstvolgende dividend van Euronav levert een dividendrendement van omgerekend ruim 4,5% bruto op voor beleggers bij de huidige beurskoers van €6,60 als we uitgaan van een jaarlijkse uitkering van 36 dollarcent (vier maal het net aangekondigde kwartaaldividend van 9 cent). Het aandeel Euronav herstelde de afgelopen week maar staat in 2020 nog steeds op een groot verlies van bijna 30%.

Een derde aandeel met een notering aan Euronext Brussels dat in november ex-coupon noteert is het Nederlandse Aperam, met een ex-coupon datum van 12 november. Ook staalbedrijf Aperam betaalt net als Euronav op kwartaalbasis. Het dividendrendement is hier ook hoog met 6,6% bruto bij een koers van €26,47.

In december staat er vooralsnog één aandeel uit België op de rol om dividend uit te keren. Vastgoedfonds Befimmo zal namelijk op 16 december 2020 ex-coupon gaan voor een bruto dividend van 1,68 euro per aandeel, dat als interim dividend zal worden betaald. Bekijk hier de complete ex-dividend agenda voor de Belgische beurs.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE