Ackermans & van Haaren betaalt dan toch €2,32 dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 28 augustus 2020

Ackermans & van Haaren betaalt dan toch €2,32 dividend in 2020Ackermans & Van Haaren betaalt 2,32 euro dividend 2020
Ackermans & Van Haaren betaalt wederom €2,32 dividend
BEL-20 aandeel Ackermans & van Haaren zal dit jaar dan toch nog een dividend van €2,32 bruto per aandeel uitkeren, gelijk aan het dividend van 2019.

Het eerder voorgestelde dividend van €2,50 bruto per aandeel werd nog geannuleerd in verband met de COVID-19 crisis.

In april kondigde Ackermans & van Haaren nog aan het dividend in 2020 te schrappen vanwege COVID-19. Wel werd toen de deur op een kier gezet voor een eventueel tussentijds dividend later dit jaar.

Dat laatste komt er nu dus toch en wel voor het begin van het vierde kwartaal. Ackermans & van Haaren zal namelijk €2,32 bruto per aandeel uitkeren aan beleggers als interim dividend, wat daarmee gelijk is aan het dividend dat aandeelhouders in 2019 ontvingen van de gediversifieerde groep.

Ackermans & van Haaren kwam vandaag met halfjaarresultaten voor 2020, waarin een nettowinst van €56,3 mln werd gerealiseerd. In het persbericht stelt het bedrijf dat het in de tweede jaarhelft een duidelijke verbetering van de resultaten verwacht. Daarom zal de raad van bestuur zal aan een bijzondere algemene vergadering voorstellen om over te gaan tot de uitkering van een dividend van 2,32 euro per aandeel in Q4 2020.

Doordat er dit jaar dan toch nog een dividend zal worden betaald door Ackermans blijft ook de zeer sterke dividendhistorie intact, met een lange geschiedenis waarin het dividend nog nooit werd verlaagd. Wel komt er in 2020 een einde aan een mooie reeks van 10 jaar op rij waarin het dividend werd verhoogd. Dat zou dit jaar 11 jaar zijn, voordat COVID-19 voor de annulering van de eerder voorgestelde €2,50 bruto zorgde.


Een dividend van bruto €2,32 per aandeel geeft bij een beurskoers van €122,80 een dividendrendement van 1,9% voor Ackermans & van Haaren dat dit jaar zo'n 12% verliest op Euronext Brussel.  De ex-coupon datum moet nog bekend gemaakt worden.

Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren: Marine Engineering & Contracting (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - CFE, een bouwgroep met
hoofdkantoor in België), Private Banking (Delen Private Bank, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België, en vermogensbeheerder JM Finn in het VK - Bank J.Van Breda & C°,niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), Real Estate & Senior Care (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedvennootschap- Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België en Luxemburg) en Energy & Resources (SIPEF, een agro-industriële groep in tropische landbouw). De AvH-groep verrtegenwoordigde in 2019 op economisch vlak, via haar aandeel in de participaties, een omzet van 5,6 miljard euro en stelt 21.522 mensen tewerk. De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. AvH is genoteerd op Euronext Brussel en is opgenomen in de BEL20-index, de Private Equity NXT-index en in de Europese DJ Stoxx 600.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE