Kinepolis betaalt geen dividend in 2020 vanwege corona | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 1 april 2020

Kinepolis betaalt geen dividend in 2020 vanwege coronaAandeel Kinepolis Group België dividend boekjaar 2019Ook Kinepolis Group zal in verband met het coronavirus geen dividend uitkeren over boekjaar 2019. Eerder nog had het bioscoopbedrijf een 8,7% hoger dividend van 1 euro per aandeel aangekondigd.

Eind februari liet Kinepolis weten een dividend van €1,00 bruto per aandeel te willen uitkeren in 2020. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en blijkt het coronavirus een stuk meer invloed te hebben op het bedrijf.

Op 30 maart kondigde Kinepolis aan dat het COVID-19 virus er voor heeft gezord dat alle bioscopen gesloten zijn. Gezien de aanzienlijke financiële gevolgen hiervan wil Kinepolis tijdens de aandeelhoudersvergadering van 13 mei voorstellen geen dividend uit te keren over boekjaar 2019.

LEES OOK: Proximus wil vanaf 2020 lager dividend €1,20 uitkeren

Verschillende Belgische aandelen verlaagden of schrapten de afgelopen weken hun dividend vanwege het coronavirus. Bekijk hier het overzicht van alle Belgische ondernemingen die hun dividend aanpasten.

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In Europa telt Kinepolis Group NV 55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 46 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE