Advies aandeel Kinepolis ook bij analisten KBC omlaag | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 20 oktober 2020

Advies aandeel Kinepolis ook bij analisten KBC omlaagAandeel Kinepolis advies omlaag bij kbc
Het geplaagde bioscoopaandeel Kinepolis Group krijgt vandaag opnieuw een lager advies van analisten, met dit keer KBC dat van ´buy´ naar ´accumulate´ gaat.

De afgelopen weken en maanden verlaagden veel professionals reeds hun koersdoelen voor Kinepolis, dat nu ook in thuismarkt België te maken krijgt met strengere COVID-19 regels.

De laatste weken stond Kinepolis al veelvuldig in het nieuws, met bijvoorbeeld een koersdaling van 10% naar een nieuw dieptepunt op het nieuws dat de Britse sectorgenoot Cineworld al zijn Amerikaanse bioscopen gaat sluiten. Dat was ruim twee weken geleden en nadien is het aandeel nog verder weggezakt tot minder dan 23 euro op dit moment.

Op dividendnieuws.be schreven wij reeds dat Kinepolis flink wat analisten downgrades te verwerken kreeg in de maand september." Het koersdoel voor het Belgische bioscoopbedrijf Kinepolis Group wordt vandaag ook verlaagd door de analisten van KBC Securities. Eerder deze maand verlaagden onder meer ING, Degroof Petercam en Berenberg al hun koersdoel voor het door het coronavirus geplaagde Kinepolis." Dat was op 29 september toen een aandeel Kinepolis nog tegen een beurskoers van €29,85 noteerde.

KBC MINDER POSITIEF OP KINEPOLIS NA NIEUWE REGELS IN BELGIE
Inmiddels zijn we bijna een maand verder en is de koers van Kinepolis nog verder gedaald tot een nieuw laagste niveau van €22,90, wat gisteren (19 oktober) intraday werd bereikt. Vandaag volgt een nieuw tikje nadat KBC Securities het advies afwaardeerd van 'buy' (kopen) naar 'accumulate' (toevoegen/uitbreiden). Al met al zijn de analisten van KBC daarmee iets minder positief dan voorheen, ook al blijft de aanbeveling positief.

De reden dat KBC Securities het advies verlaagt is dat België nieuwe coronamaatregelen heeft aangekondigd die negatief zullen uitpakken voor Kinepolis Group, dat sinds gisteren zijn Belgische vestigingen heeft gesloten tot nader orde. KBC noemt Kinepolis mede hierdoor één van de meest kwetsbare bedrijven in het geval dat er een tweede coronagolf komt. Het bioscoopbedrijf zou volgens de analisten nog voor tien tot elf maanden aan liquiditeiten hebben om de crisis te kunnen doorstaan. Daarom rekent KBC erop dat Kinepolis nog harder in de kosten zal snijden om de crisis te kunnen overleven. 

Het aandeel daalt in 2020 inmiddels ruim 61% en heeft daarmee nog een totale marktwaarde van 626 miljoen euro. Eerder dit jaar schrapte Kinepolis het dividend, waarmee een einde kwam aan een lange serie van jaarlijkse verhogingen door deze Belgische (voormalig) Dividend Aristocraat.

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In Europa telt Kinepolis Group NV 55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 46 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE