Aandeel Kinepolis -10% na dramatisch nieuws concurrent Cineworld | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 5 oktober 2020

Aandeel Kinepolis -10% na dramatisch nieuws concurrent Cineworld



Aandeel Kinepolis koersdaling door Cineworld
Het aandeel Kinepolis Group daalt in Brussel vandaag bijna 10% naar een nieuw dieptepunt op het nieuws dat de Britse sectorgenoot Cineworld al zijn Amerikaanse bioscopen gaat sluiten.

Cineworld krijgt een klap van maar liefst 60% in Londen en bereikt een laagste koers ooit. Kinepolis wordt meegesleurd en krijgt bovendien ook een lager koersdoel van de analisten van KBC.

Vorige week schreven wij op dividendnieuws.be nog over de flinke koersdoelverlaging van veel analisten voor het geplaagde aandeel Kinepolis Group, dat hard geraakt wordt door de coronapandemie nu veel theaters gesloten zijn of minder bezoekers ontvangen.

Vandaag volgt een nieuwe dreun met een koersdaling van bijna 10% tot minder dan 28 euro nadat het Engelse bioscoopbedrijf Cineworld heeft aangekondigd alle 536 Amerikaanse bioscopen onder merknaam Regal tijdelijk te sluiten. Daarnaast gooit Cineworld ook 127 bioscopen (Cineworld en Picturehouse merken) in het thuisland op slot. Dat is slecht nieuws voor aandeelhouders Cineworld, dat toch al hard werd geraakt door het uitstellen van de nieuwe James Bond film 'No Time to Die'. Sinds juli werden er weer theaters geopend door Cineworld, dat nu dus toch weer besluit tot het sluiten van de vestigingen. In reactie daalt het aandeel 60% in Londen, goed voor een nieuwe laagste koers ooit. Het aandeel verliest bijna 85% in 2020.

KINEPOLIS MEE OMLAAG MET CINEWORLD
In Brussel zien we dat het aandeel Kinepolis wordt meegetrokken in het negatieve sentiment, wat logisch is aangezien het Belgische bioscoopbedrijf ook een sterke aanwezigheid in de Verenigde Staten heeft. Kinepolis verlies ook ruim de helft van zijn beurswaarde in 2020 met een koersdaling van 53%.

De analisten van KBC Securities verlagen bovendien het koersdoel voor Kinepolis nog maar eens vandaag met een afwaardering van 49 euro naar 43 euro, wat overigens nog steeds ruim boven de huidige beurskoers ligt. De afgelopen weken verlaagden veel analisten al hun koersdoel voor Kinepolis, wat ooit nog een trouwe Belgische Dividend Aristocraat was, maar dit jaar het dividend noodgedwongen moest passeren vanwege COVID-19.

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In Europa telt Kinepolis Group NV 55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 46 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen.


Gerelateerde berichten



Gratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE