Koersdoel aandeel Kinepolis Group omlaag bij analisten | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 29 september 2020

Koersdoel aandeel Kinepolis Group omlaag bij analistenKoersdoel analisten KBC voor aandeel Kinepolis
Het koersdoel voor het Belgische bioscoopbedrijf Kinepolis Group wordt vandaag ook verlaagd door de analisten van KBC Securities.

Eerder deze maand verlaagden onder meer ING, Degroof Petercam en Berenberg al hun koersdoel voor het door het coronavirus geplaagde Kinepolis.

Weinig aandelen op de beurs in België worden in 2020 zo hard geraakt als Kinepolis, de uitbater van bioscopen in onder meer Europa en Noord-Amerika. Door COVID-19 zijn veel theaters gesloten en/of komen er veel minder bezoekers, wat de resultaten van Kinepolis hard raakt.

De beurskoers daalt in 2020 bij de slotkoers van 29 september van €29,85 bijna 50%. Eerder besloot Kinepolis Group al het dividend over boekjaar 2019 te annuleren, nadat eerder een 8,7% hoger dividend van 1 euro per aandeel was aangekondigd. 

Met het annuleren van het dividend kwam er abrupt een einde aan een zeer mooie dividend historie voor het aandeel Kinepolis Group, dat normaal gesproken in 2020 voor het 17e jaar op rij het dividend zou hebben verhoogd. Daarmee was Kinepolis één van de weinige Europese en Belgische Dividend Aristocraten met een dividend dat tenminste tien jaar op rij is verhoogd.

ANALISTEN BLIJVEN KOERSDOEL KINEPOLIS VERLAGEN
De maand september 2020 valt op vanwege het grote aantal analisten dat zijn koersdoel voor Kinepolis heeft verlaagd. Vandaag, 29 september, was het de beurt aan KBC Securities, dat het koersdoel voor het aandeel verlaagd van €57 naar €49, maar wel vasthoudt aan het 'buy' advies.

Vorige week, op 25 september was het al ING dat het koersdoel voor Kinepolis net als KBC verlaagde van 57 naar 49 euro en een week daarvoor, op 18 september, was het Degroof Petercam dat het koersdoel verlaagde naar 47 euro maar ook bij het advies 'kopen' bleef.

De eerste analist die het koersdoel voor Kinepolis Group verlaagde in september was Berenberg. Op 10 september ging het koersdoel van Berenberg omlaag van 45 euro naar 42 euro, maar de analisten blijven wel positief. Volgens Berenberg in het rapport van 10 september zijn beleggers te negatief over het aandeel Kinepolis op de korte termijn. Kinepolis is volgens Berenberg een kwaliteitsspeler die bij de lage koersniveaus tegen een goede instapkoers gekocht kan worden.

LEES OOK: Advies aandeel Telenet omhoog bij veel analisten

Volgens onze informatie op basis van de gegevens van onze dataleverancier per 29 september zijn er momenteel vijf analisten die het aandeel Kinepolis volgen. Vier daarvan adviseren 'kopen' en één expert zegt momenteel 'houden'. Het gemiddelde koersdoel van €44,20 ligt bijna 50% boven de slotkoers van vandaag van €29,85.

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. In Europa telt Kinepolis Group NV 55 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 46 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE