Advies aandeel Telenet omhoog bij veel analisten | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 23 september 2020

Advies aandeel Telenet omhoog bij veel analistenAnalisten advies Telenet omhoog
Het aandeel Telenet profiteert van een aantal adviesverhogingen van analisten, die reageren op de glasvezel plannen van het Belgische bedrijf.

Onder meer Citigroup, KBC Securities en Morgan Stanley adviseren kopen.

Telenet Group Holding NV, kortaf Telenet, is vandaag een grote uitblinker op Euronext Brussels nadat verschillende analisten het advies verhoogden. De analisten van KBC Securities gaan van 'houden' naar 'kopen' met de waardering van het aandeel als belangrijkste reden voor het hogere advies. KBC wijst op goede vooruitzichten voor Telenet met betrekking tot het potentiële aandeelhoudersvriendelijke acties zoals het uitkeren van kasgeld en ook looft de broker de defensieve kwaliteiten van het aandeel die samen met de infrastructuur van het bedrijf een hogere waardering rechtvaardigen. Het koersdoel voor Telenet van KBC is 40 euro.


Ook Amerikaanse brokers en analisten zijn positief met adviesverhogingen door Morgan Stanley en Citigroup. Morgan Stanley gaat van 'equal weight' naar 'overweight' voor het aandeel Telenet, dat volgens de analisten van de zakenbank tegen een korting van 30 procent op concurrenten noteert op de beurs. De beurskoers zou (onterecht) duiden op de verwachting dat de kosten voor het glasvezel (fiber) netwerk te hoog uitvallen en daarbij hebben beleggers geen oog voor het feit dat de onderliggende fundamenten bij Telenet verbeteren, aldus Morgan Stanley.

LEES OOK: Dividendkalender aandelen België oktober en november 2020

Top slot zijn ook de analisten van Citigroup positief met een adviesverhoging van 'neutral' naar 'buy'. De breed uitgemeten risico's die aan het aandeel zouden kleven zijn niet onterecht aldus Citi, dat een hogere koers verwacht nu er meer duidelijk zal worden over de beloning van de aandeelhouders. Citigroup verhoogt het koersdoel voor Telenet €35 naar €37.

Volgens onze informatie adviseren de meeste analisten momenteel 'kopen' of 'houden' voor het aandeel Telenet, dat vandaag 3,8% stijgt tot €32,70 na de serie adviesverhogingen. In 2020 staat het aandeel Telenet nog altijd op een koersverlies van 18,4%.


Telenet betaalde eerder dit jaar nog een slotdividend van bruto €1,30 per aandeel. De ex-coupon datum voor dit dividend (netto uitkering 91,35 cent per aandeel) was 4 mei 2020 met een betaalbaarstelling van het dividend op 6 mei 2020. Het geschatte dividendrendement voor Telenet is nu bijna 6%. Het is echter afwachten hoeveel dividend er in 2021 betaald gaat worden. Pas als we dat weten kunnen we ook daadwerkelijk iets zeggen over het echte dividendrendement, dat nu is gebaseerd op een uitkering die dit jaar reeds heeft plaatsgevonden.

UPDATE 29 SEPTEMBER: Ook de analisten van Barclays verhogen vandaag het advies voor Telenet van equal weight naar overweight. Volgens Barclays heeft het Belgische dividendaandeel een aantal opties om waarde te creeren voor beleggers, onder meer door een mogelijke overname van kabelbedrijf Voo. Ook is een combinatie van Telenet met VodafoneZiggo een mogelijkheid volgens Barclays.

Telenet Group is een aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.  Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 58% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert, innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen - en dit in meer dan 10 landen in Europa.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE