Telenet betaalt slotdividend €1,30 per aandeel in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 12 februari 2020

Telenet betaalt slotdividend €1,30 per aandeel in 2020Telenet Group Holding dividend 2020
Telenet Group Holding heeft aangekondigd een slotdividend van €1,30 bruto per aandeel te willen uitkeren in 2020.

Vorig jaar betaalde de aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België reeds een interim dividend van €0,57 per aandeel.

In het persbericht van Telenet van vandaag lezen we dat het Belgische bedrijf de Algemene Aandeelhoudersvergadering van april 2020 een bruto slotdividend van €1,30 per aandeel voor zal stellen. Indien goedgekeurd zal dit dividend begin mei 2020 worden uitgekeerd, aldus Telenet.

Inclusief het reeds uitgekeerde interim dividend komt het totale dividend over het jaar 2019 daarmee uit op €1,87 bruto per aandeel, wat het equivalent is van een totaal van €206,0 miljoen, zo stelt Telenet. Het slotdividend is goed voor een totale uitkering van €143,2 miljoen aan de aandeelhouders. Ook wil Telenet voor €55 miljoen aan aandelen inkopen.Een brutodividend van €1,87 per aandeel geeft bij een beurskoers van €41,14 een geschat dividendrendement van 4,5% voor het aandeel Telenet. Een ex-coupon datum moet nog worden aangekondigd door Telenet.

LEES OOK: Lotus Bakeries wil dividend in 2020 met 10% verhogen

In 2020 stijgt het aandeel vooralsnog bijna 3% op de beurs in Brussel, wat een huidige kapitalisatie van 4,8 miljard euro oplevert. Volgens onze informatie zijn er momenteel 17 analisten die het aandeel Telenet volgen met de navolgende recommandaties: Strong buy: 2, Buy: 5, Hold: 9 en Sell: 1. Het gemiddelde advies komt daarmee uit op 'houden' met een koersdoel van gemiddeld €47,62, wat daarmee wel ruim boven de huidige beurskoers ligt.

Telenet Group is een aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.  Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 58% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert, innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen - en dit in meer dan 10 landen in Europa.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE