Telenet betaalt interim dividend van €0,57 in 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 4 november 2019

Telenet betaalt interim dividend van €0,57 in 2019Telenet Group Holding heeft aangekondigd een interim dividend van €0,57 per aandeel te willen uitkeren in december 2019.

Vorig jaar nog werden aandeelhouders verwend met een buitengewoon dividend van 600 miljoen euro, wat uiteindelijk resulteerde in een betaling van 5,30 euro per aandeel.

Nadat Telenet vorig jaar uiteindelijk €5,30 bruto per aandeel uitkeerde (wij gingen in eerste instantie uit van €5,20, later werd het daadwerkelijke bedrag van €5,30 bekendgemaakt door Telenet) als buitengewoon dividend volgt nu een interim dividend in 2019.


De Belgische aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten keert 57 cent bruto per aandeel uit in december, met een ex-coupon datum 5 december 2019 en een betaalbaarstelling op 9 december.

Na de terugkeer naar het midden van ons kader voor de totale netto schuldgraad op 30 september 2019 heeft de raad van bestuur de uitkering goedgekeurd van een bruto tussentijds dividend van € 63,2 miljoen of € 0,57 per aandeel, dat mits goedkeuring door de aandeelhouders begin december zal worden uitbetaald. Daarnaast zal de raad in februari van volgend jaar, in samenhang met de publicatie van onze resultaten voor het boekjaar 2019, beslissen over het slotdividend dat mits goedkeuring door de aandeelhouders in mei van volgend jaar zal worden uitbetaald. (bron: persbericht Telenet 31 oktober 2019)

Telenet kwam vorige week met interimresultaten over het derde kwartaal waarbij een tussentijds dividend van in totaal €63,2 miljoen, ofwel €0,57 per aandeel bruto, werd aangekondigd.

Bij een beurskoers van €43 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Telenet Group Holding NV ongeveer 1,3% bruto op basis van het voorgestelde interim dividend van 57 cent. Hoeveel het slotdividend wordt is nog onbekend en daarom baseren we het dividendrendement uitsluitend op dit interim dividend. Mocht Telenet ook een slotdividend betalen in 2020 dan zal het dividendrendement uiteraard hoger uitvallen.

Telenet Group is een aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.  Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 58% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert, innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen - en dit in meer dan 10 landen in Europa.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE