Telenet betaalt buitengewoon dividend €5,20 in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 1 augustus 2018

Telenet betaalt buitengewoon dividend €5,20 in 2018aandeel Telenet extra dividend 2018
Telenet Holding Group heeft aangekondigd een buitengewoon dividend van 600 miljoen euro uit te willen keren. Per aandeel komt dat neer op een bedrag van ongeveer 5,20 euro.

Telenet kondigt vandaag aan dat de raad van bestuur voorstelt om over te gaan tot de uitbetaling van een buitengewoon dividend van €600,0 miljoen, wat overeenstemt met ongeveer €5,2 (bruto) per aandeel. Deze beslissing is conform het voornemen dat de raad van bestuur eerder bekendmaakte om terug te komen op bijkomende vormen van aandeelhoudersvergoeding in de tweede helft van het jaar. Telenet zal een aandeelhoudersvergadering (“AV”) bijeenroepen, die volgens de huidige planning zal worden gehouden op 26 september 2018. De datum van effectieve uitbetaling wordt momenteel gepland, onder voorbehoud van goedkeuring door de AV, op 4 oktober 2018, met de voorgenomen ex-coupon datum op 1 oktober 2018 en de registratiedatum op 3 oktober 2018

Telenet betaalt geen regulier dividend aan zijn aandeelhouders. Een bruto uitkering van €5,20 per aandeel levert een geschat dividendrendement van 11,8% op bij een beurskoers van €43,90.

LEES OOK: AANDELEN BELGIË MET EEN HOOG DIVIDENDRENDEMENT

In het persbericht in verband met de resultaten over het eerste halfjaar 2018 stelt Telenet: "We blijven ons engageren om te zorgen voor een aantrekkelijke en duurzame aandeelhouderswaarde. In juni 2018 kondigden we een groter Aandeleninkoopprogramma 2018bis van € 300 miljoen aan. Onder dit programma kan de Vennootschap tot eind juni volgend jaar maximaal 7,5 miljoen eigen aandelen terugkopen voor een totaalbedrag van € 300 miljoen. Conform het voornemen dat de raad van bestuur eerder bekendmaakte om terug te komen op bijkomende vormen van aandeelhoudersvergoeding in de tweede helft van het jaar, stelt de raad van bestuur een buitengewoon dividend van €600,0 miljoen voor, wat overeenstemt met ongeveer €5,2 (bruto) per aandeel. De beslissing van de raad van bestuur wordt ondersteund door een reeks factoren, waaronder, onder andere (i) de beoordeling door de raad van bestuur van betekenisvolle M&A opportuniteiten op korte termijn binnen de markten en segmenten waar de Vennootschap actief is, en (ii) de bevestigde daling van de netto hefboomratio (net total leverage) van de Vennootschap als gevolg van een robuuste groei in de Adjusted EBITDA op rebased basis van 9% in KW2. Ten slotte zal Telenet een Capital Markets Day organiseren op 5 december 2018, met focus op de strategische drijfveren voor waarde-creatie en financiële vooruitzichten voor de Vennootschap op middellange termijn en op het toekomstig kader voor kapitaalallocatie om houdbare groei en aandeelhoudersrendement te bewerkstelligen."

Telenet Group is een aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.  Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 58% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert, innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen - en dit in meer dan 10 landen in Europa.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE