Euronav kondigt dividend tweede kwartaal 2020 aan | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 7 augustus 2020

Euronav kondigt dividend tweede kwartaal 2020 aanAandeel Euronav dividend tweede kwartaal 2020Tankerrederij Euronav heeft donderdag 6 augustus aangekondigd een dividend van 47 dollarcent per aandeel uit te keren over het tweede kwartaal.

Aandeelhouders ontvangen op 28 augustus 2020 het eerstvolgende dividend, met ex-coupon datum 18 augustus.

Het eerstvolgende dividend van Euronav levert een dividendrendement van omgerekend 4,8% bruto op voor beleggers bij de huidige beurskoers.

Euronav, razendpopulair bij hoog dividend beleggers in België en Nederland, mede omdat het nu vier keer per jaar dividend uitkeert, betaalde een dividend van $0,81 per aandeel over het eerste kwartaal. Het tweede dividend van $0,47 zal nu in augustus worden betaald aan beleggers.In het persbericht van donderdag kondigt Euronav de resultaten over het tweede kwartaal van 2020 aan en maakt het bedrijf tevens bekend hoeveel dividend beleggers gaan ontvangen: Euronav houdt er daarnaast aan om dividenden op kwartaalbasis uit te keren. Voor het tweede kwartaal van 2020 wordt er ca. 96 miljoen USD van de netto-kwartaal inkomsten uitgekeerd, wat overeenkomt met 0,47 USD per aandeel.

Het aandeel Euronav daalt in 2020 ruim 25 procent in Brussel en is daarmee goed voor een huidige beurswaarde van 1,9 miljard euro. De meeste analisten die het aandeel volgen zijn nog steeds positief ondanks de gedaalde beurskoers. Volgens onze informatie krijgt Euronav momenteel de volgende aanbevelingen: 6 keer 'strong buy', 3 keer 'buy' en geen enkel 'houden' of 'verkopen' advies.

De ex-coupon datum voor het dividend van $0,47 over het tweede kwartaal is vastgesteld op 18 augustus 2020. De betalingsdatum van dit dividend is 28 augustus 2020. Indien we de uitbetaling van 47 dollarcent doorberekenen komen we op jaarbasis uit op $1,88 aan theoretisch dividend van Euronav, dat per kwartaal verschillende bedragen uitkeert. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel dividend er de komende kwartalen betaald zal worden en daarom is het lastig een dividendrendement uit te rekenen voor het aandeel Euronav.Zeker en vast is wel dat de $0,47 die in augustus betaald wordt door Euronav in euro's omgerekend goed is voor een bruto dividend van 39,95 cent bij de huidige wisselkoers. Als we dat delen door de beurskoers van €8,31 geeft dat een dividendrendement van 4,8% bruto. Op jaarbasis zou dat dus bijna 20% dividend opleveren, maar dat is allerminst zeker omdat het dividend de komende kwartalen ook lager kan uitvallen.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN. Euronav verhandelt zijn schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijnbevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit twee V-Plus-schepen, 42 VLCC's, 27 Suezmax-schepen (waarvan 2 in joint venture) en twee FSO-schepen (beide in 50%-50% joint venture).


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE