Euronav kondigt dividend eerste kwartaal 2020 aan | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 7 mei 2020

Euronav kondigt dividend eerste kwartaal 2020 aanAandeel Euronav dividend eerste kwartaal 2020Tankerrederij Euronav heeft vanmorgen aangekondigd het slotdividend van 35 dollarcent per aandeel voor boekjaar 2019 bevestigd en liet gelijk weten in juni een dividend van $0,81 uit te keren over het eerste kwartaal.

Euronav, één van de weinige uitblinkers in een negatieve markt vanwege de COVID-19 pandemie, zal op 28 mei ex-coupon noteren voor het finaal dividend van $0,35 over 2019. Kort daarop kunnen aandeelhouders ook gelijk het dividend over het eerste kwartaal van 2020 verwachten en dat valt zeker niet tegen met een uitkering van $0,81 per aandeel. In het persbericht vandaag maakt Euronav sterke resultaten bekend over het eerste kwartaal en doet het bedrijf gelijk een medeling over het eerste dividend voor 2020. Gezien de sterke kwartaalresultaten, de kracht van onze balans, beschikbare liquiditeit en de bemoedigende vooruitzichten van het tweede kwartaal, heeft de Raad van Toezicht beslist om in het kader van de resultaten van het eerste kwartaal een dividend uit te keren ten bedrage van 0,81 USD, wat overeenkomt met 80% van de netto-inkomsten. De ex-coupon datum voor het dividend van $0,81 per aandeel is 15 juni 2020 met een betaalbaarstelling op 26 juni 2020.

In het persbericht lezen we: Euronav maakt de overstap naar een uitkering van het dividend op kwartaalbasis, waar dat voorheen op halfjaarlijkse basis gebeurde. Dit bekent dat er in het tweede kwartaal twee dividenden worden uitgekeerd. Het eerste dividend heeft betrekking op 2019 en vereist de goedkeuring van de AV, het andere dividend heeft betrekking op de resultaten van het eerste kwartaal van 2020.

LEES OOK: Euronav wil slotdividend $0,35 uitkeren voor 2019

Het aandeel Euronav presteert in 2020 relatief goed op Euronext Brussel met een min van 12%. Het bedrijf heeft weinig last van de lage olieprijs omdat de vraag naar 'drijvende' olie opslag middels tankers groeit nu bedrijven hun olie niet tegen de huidige prijzen aan de man willen brengen.


Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN. Euronav verhandelt zijn schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijnbevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit twee V-Plus-schepen, 42 VLCC's, 27 Suezmax-schepen (waarvan 2 in joint venture) en twee FSO-schepen (beide in 50%-50% joint venture).

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE