Dividend Bpost niet houdbaar volgens analisten Société Générale | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 16 april 2020

Dividend Bpost niet houdbaar volgens analisten Société Générale



Societe Generale verlaagt advies Bpost en vreest voor dividendDe analisten van Société Générale verlagen vandaag het advies voor het Belgische Bpost van houden naar verkopen en rekenen op een lager dividend voor aandeelhouders.

Het koersdoel voor Bpost wordt gehalveerd tot 5,90 euro per aandeel.

Eind maart schreven wij op deze website nog dat Bpost het slotdividend schrapt. Daarom is het enigszins opmerkelijk dat Société Générale spreekt van een dividend in gevaar, aangezien het dividend dit jaar toch al lager zal uitvallen.

Echter is het wel een feit dat Bpost het grootste deel van het dividend jaarlijks als interim dividend uitkeert. Het slotdividend, wat dit jaar op €0,11 bruto per aandeel was becijferd voordat Bpost het schrapte, is slechts een klein deel van het totale dividend op jaarbasis, wat Bpost keerde vorig jaar al €0,62 bruto als interim dividend uit.

LEES OOK: DEZE AANDELEN BETALEN NOG DIVIDEND IN 2020

Société Générale, dat het advies voor Bpost vandaag verlaagd van 'hold' naar 'sell' met een koersdoel dat omlaag gaat van €11,50 naar €5,90, verwacht nog meer druk op het dividend. Het interim dividend, over 2019 nog €0,62 per aandeel, wordt normaal gesproken in december pas uitgekeerd. Volgens de analisten van  Société Générale is de vrije kasstroom niet toereikend om het jaarlijkse dividend te dekken vanwege de noodzakelijke investeringen en dalende winst van Bpost.


Société Générale verlaagt ook de winsttaxaties voor Bpost dat last heeft van lagere postvolumes en druk op de activiteiten in verband met de COVID-19 pandemie. Beleggers kunnen zich volgens de broker beter richten op het Duitse DHL Group wat meer veiligheid biedt vanwege een lagere dividend payout ratio en een beter in te schatten winstontwikkeling.

In februari waren ook de analisten van Jefferies al negatief over het aandeel Bpost. De beurskoers van het aandeel Bpost daalt in 2020 ruim 39%.


Gerelateerde berichten



Gratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE