Bpost schrapt slotdividend in 2020 vanwege corona | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 28 maart 2020

Bpost schrapt slotdividend in 2020 vanwege coronaBpost aandeel dividend 2020Het Belgische postbedrijf Bpost zal over boekjaar 2019 dan toch geen slotdividend uitkeren in verband met de COVID-19 pandemie.

Eerder kondigde Bpost nog aan dat het een lager slotdividend van €0,11 per aandeel wilde betalen. Nu blijft het dividend over 2019 steken op €0,62 per aandeel.

Bpost volgt een groeiende lijst van Belgische aandelen die het dividend staakt in verband met het coronavirus. Eerder waren het onder meer al Umicore, Van de Velde en Miko die hun dividend neerwaarts bijstelden of helemaal schrapten.

Het voormalig hoog dividend aandeel Bpost, dat in 2020 bijna 40% daalt op de beurs in Brussel, had eerder al een 56% lager slotdividend van €0,11 per aandeel voorgesteld (over boekjaar 2018 werd €0,25 bruto uitgekeerd). Dat slotdividend wordt nu geheel geschrapt in verband met het coronavirus.

In een persbericht stelt Bpost dat het slotdividend wordt geschrapt in verband met COVID-19. Vanwege het coronavirus is het bedrijf momenteel niet in staat om een accurate en betrouwbare inschatting te maken van de gevolgen op de bedrijfsvoering. Het dividend voor aandeelhouders over 2019 is inmiddels volledig uitgekeerd, want in december ontvingen beleggers reeds het interim dividend van €0,62 bruto per aandeel.

Door de scherpe koersdaling van het aandeel Bpost levert zelfs het lagere dividend van €0,62 nog altijd een dividendrendement van ruim 10% op bij een beurskoers van €6,18 (de slotkoers van vrijdag).

LEES OOK: Miko betaalt geen dividend in 2020 vanwege coronavirus

Het is voor aandeelhouders Bpost sowieso al het tweede jaar op rij dat het dividend fors wordt verlaagd. Vorig jaar daalde het dividend (boekjaar 2018) met in totaal bijna 34% en dit jaar gaat het dividend (over boekjaar 2019) met bijna 29% omlaag.

bpost is in België de nummer één van de postoperatoren en de voornaamste universele dienstverlener. Het bedrijf biedt via zijn dichte netwerk van verkooppunten een heel scala aan postproducten, financiële producten en verzekeringsproducten aan. De binnenlandse post is goed voor 58% van de inkomsten, pakjes zijn goed voor 16% van de inkomsten en de resterende 26% van de inkomsten wordt gerealiseerd middels bijkomende inkomstenbronnen, waaronder internationale post. Kijk voor meer informatie op bpost.be.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE