Deze Belgische aandelen betalen in 2020 nog dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 15 april 2020

Deze Belgische aandelen betalen in 2020 nog dividend
Aandelen Belgische beurs ex-dividend overzicht 2020
D'Ieteren gaat in juni ex-dividend
De corona pandemie zorgde reeds voor veel dividendverlagingen op de beurs in België. Toch zijn er nog genoeg aandelen die de komende periode ex-coupon noteren.

Vooral in de maand mei staat de agenda bomvol met verreweg de meeste dividenduitkeringen in Brussel.

Er is momenteel één Belgisch aandeel met een dividendrendement van meer dan 10%.

Op deze website houden we fanatiek een ex-coupon agenda bij die dagelijks wordt bijgewerkt. De afgelopen weken moesten we veel aandelen doorhalen, vaak nadat het dividend werd geschrapt, verlaagd of uitgesteld in verband met de COVID-19 pandemie.


Toch zijn er op Euronext Brussel nog ruim voldoende aandelen die de komende weken ex-coupon noteren. Als eerste zal Proximus op 22 april ex-coupon noteren, waarna in de maand mei de meeste andere Belgische aandelen volgen, waaronder WDP, AB Inbev, Barco, Shurgard, Solvay, Lotus Bakeries en Euronav. In juni gaan onder meer nog D'Ieteren en Campine ex-dividend.

In het onderstaande overzicht hebben we de complete ex-coupon agenda voor België voor u op een rijtje gezet. Voor meer informatie over het exacte dividendbedrag en de uitkeringsfrequentie kunt u terecht op de ex-dividend pagina.

Aandelen België ex-dividend overzicht 2020
Het ex-coupon overzicht voor België in 2020 (bron: dividendnieuws.be)
Proximus is op 22 april aan de beurt als het telecombedrijf ex-coupon noteert. Eind maart liet Proximus nog weten vanaf 2020 een lager dividend van €1,20 per aandeel te willen uitkeren. 

In mei zijn onder meer WDP, Telenet en Cie du Bois Sauvage de eerste Belgische aandelen die ex-coupon noteren. Zwaargewicht Anheuser Busch Inbev is ook begin mei aan de beurt met een ex-coupon datum 5 mei 2020. De bierbrouwer maakte eerder deze week nog bekend het dividend te halveren.


In het bovenstaande overzicht zien we verder dat er momenteel slechts één aandeel in België is met een dividendrendement van meer dan 10 procent: Vastned Retail Belgium. Het aandeel dat vooralsnog als laatste ex-coupon noteert in België is Bekaert, dat recent nog liet weten het dividend te halveren. Bekaert stelde toen ook voor het dividend niet in mei maar pas in november uit te keren.

Ook in Nederland noteren de komende weken veel aandelen ex-dividend. Bekijk hier het ex-coupon overzicht voor Euronext Amsterdam.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE