Texaf keert ook in 2020 een hoger dividend uit | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 16 maart 2020

Texaf keert ook in 2020 een hoger dividend uitAandeel Texaf dividend boekjaar 2019
Texaf SA, gespecialiseerd in Congolees vastgoed, zal over boekjaar 2019 een dividend van bruto 1,15 euro per aandeel uitkeren. Dat is 19 procent meer dan vorig jaar.

Texaf, dat zijn aandeelhouders al jaren beloond met een mooi dividend, keerde vorig jaar nog een bruto dividend van 0,97143 per aandeel uit. Dit jaar wordt dat opgekrikt tot een bedrag van 1,15714 euro bruto per aandeel.

In het persbericht van Texaf lezen we: "De raad zal een verhoging van het dividend voorstellen van 19 % tot 0,81 EUR netto per aandeel. Hij zal ook aan   de   aandeelhouders   die   dat   wensen   voorstellen   om   dit   dividend   te   herbeleggen   in een kapitaalverhoging (‘keuzedividend’). Gelet op het investeringspotentieel  heeft  S.F.A.,  dat  62 %  van  de aandelen bezit, al verklaard dat het minstens 50 % van zijn dividend zal herbeleggen."

Het dividend zal op 29 mei 2020 betaalbaar gesteld worden aan de aandeelhouders. De ex-coupon datum is vastgesteld op 27 mei 2020.  Bij een beurskoers van €30 is het geschatte (bruto) dividendrendement momenteel 3,4%. Het aandeel Texaf is dit jaar op de beurs in Brussel goed voor een koersdaling van ruim 19%, waarmee beter wordt gedaan dan bijvoorbeeld de BEL-20 index.

LEES OOK: Dividendrendement aandelen België flink hoger na corona verkoopgolf

Slechts één analist volgt volgens onze informatie het aandeel Texaf ('houden' met een koersdoel van 30 euro). Texaf keert al ruim 10 jaar op rij een hoger dividend uit aan zijn aandeelhouders.

TEXAF  werd  opgericht  in  1925  en is  de  enige beursgenoteerde  vennootschap  waarvan  alle  activiteiten  zich  situeren  in  de Democratische Republiek Congo. Momenteel zijn deze geconcentreerd op vastgoed, ontginning van steengroeves en digitalisering. Deze beursnotering van de Congolese activiteiten en de verplichtingen betreffende goed beheer en transparantie die ermee gepaard gaan,  vormen  een  belangrijke  troef  voor  de  groep  in  haar  ontwikkeling  en  voor  de  promotie  van  de  formele  sector  in  de Democratische Republiek Congo.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE