Dividendrendement aandelen België flink hoger na corona verkoopgolf | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 15 maart 2020

Dividendrendement aandelen België flink hoger na corona verkoopgolfHoog dividend aandelen Belgie
De verkoopgolf op de beurzen wereldwijd in verband met het coronavirus heeft ook de Belgische beurs keihard geraakt met een verlies van 30,9% voor de BEL-20 index.

Door de beurscrash is het dividendrendement ook in België hard opgelopen. We zetten de aandelen met de hoogste dividendrendementen op een rijtje.

De BEL-20 index ging de afgelopen weken hard omlaag met een een huidige stand van 2732.80 punten, zo'n 1500 punten onder de hoogste stand van zo'n 4200 punten die medio februari werd aangetikt.

Gevolg van de scherpe koersdalingen op de beurs in Brussel is dat het gemiddelde dividendrendement flink is opgelopen. Zo biedt de BEL-20 nu gemiddeld een dividendrendement van 4,8%. Veel aandelen bieden momenteel een nog veel hoger dividendrendement.

Het hoogste dividendrendement in België is momenteel voor Bpost, dat overigens al jarenlang ergens bovenaan het lijstje van hoogste Belgische dividenden staat. Verder zien we momenteel vooral veel financials, zoals banken en verzekeraars en vastgoedfondsen die een hoog dividendrendement bieden.

Hieronder staat de top-10 van hoogste dividendrendementen in België. Let er wel op dat het vaak om een geschat rendement gaat; hoe hoger het dividend, hoe groter de kans dat het dividend moet worden verlaagd. Bovendien is een hoog dividendrendement vaak het gevolg van een sterk gedaalde beurskoers, wat op zich geen goed teken is. De coronacrisis raakt vooral banken en verzekeraars hard. Ook vastgoed is erg afhankelijk van de rentestand en de economische gang van zaken.

Aandelen Belgie met hoog dividend in 2020
Banken, verzekeraars en vastgoed bieden een hoog dividend in België
Alle bovenstaande aandelen dalen in 2020 vooralsnog ten minste 10%. Zo daalt de beurskoers van Bpost dit jaar 39%, waardoor het dividendrendement flink is opgelopen. Een ex-coupon datum is nog niet bekend voor Bpost omdat het postbedrijf het dividend voor dit jaar nog moet aankondigen. Het kans dus makkelijk een lagere uitkering zijn dan in 2019. Het gaat dan ook om een geschat dividend op basis van het voorgestelde of laatst uitgekeerde dividend.

Het Nederlandse ING halveerde wat betreft beurskoers en biedt momenteel een dividendrendement van ruim 13%. Op 30 april noteert ING ex-coupon voor een slotdividend van €0,45 per aandeel.

Ook KBC Ancora biedt een dividendrendement van meer dan 10%. Verzekeraar Ageas, dat het dividend in 2020 met 20% verhoogt, geeft nu een dividend van 8,3%.

Andere aandelen die het bovenstaande overzicht net niet haalden zijn onder meer Ascencio (7,5% dividend), Intervest Offices (7,2%), Retail Estates (7,2%) en EVS Broadcast (7,1%). Ook grotere en meer bekende Belgische aandelen als Solvay (6,3%), Leasinvest (5,3%) en GBL (5,1%) geven op dit moment meer dan 5% dividendrendement en leveren daarmee ook meer op dan een investering in de BEL-20, die 4,8% dividend gemiddeld biedt.

BEKIJK HIER HET COMPLETE EX-COUPON OVERZICHT 2020 VOOR BELGIË

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE