Deceuninck op 6 mei ex-coupon voor 14% hoger dividend van 8 cent | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 3 mei 2024

Deceuninck op 6 mei ex-coupon voor 14% hoger dividend van 8 centDeceuninck dividend 2024

De Belgische producent van kunststofprofielen, Deceuninck, heeft aangekondigd dat het dividend met 14% zal stijgen naar €0,08 per aandeel. Deze beslissing werd reeds eind februari genomen. De ex-coupon datum is vastgesteld op 6 mei 2024. 

Bij een koers van €2,51 biedt het dividendrendement een bruto opbrengst van 3,2%. Na aftrek van de roerende voorheffing blijft het netto dividend €0,056 per aandeel, dat in cash wordt uitgekeerd op 8 mei 2024. Het bedrijf heeft nu drie jaar op rij het dividend verhoogd. In 2024 staat het aandeel op 10,6% winst op de beurs van Brussel. De beurswaarde van Deceuninck bedraagt momenteel 348 miljoen euro.

deceuninck dividendhistorie
Deceuninck verhoogt het dividend nu drie jaar op rij
(klik op tabel voor grotere versie)

Vorig jaar betaalde Deceuninck nog een dividend van €0,07 bruto per aandeel. Het dividendseizoen in België is inmiddels volop in gang, met op 3 mei (vandaag) onder meer AB-Inbev dat ex-coupon noteert. Samen met Deceuninck zullen op maandag 6 mei ook Barco en Vastned Belgium ex-dividend gaan.

Deceuninck is een toonaangevende producent van kunststofprofielen voor ramen en deuren, gevelbekleding en terrassen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame oplossingen voor de bouwsector.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE