Sofina betaalt in 2024 een record dividend van €3,35 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 5 april 2024

Sofina betaalt in 2024 een record dividend van €3,35 per aandeelsofina logo

Sofina, een toonaangevend Belgisch investeringsbedrijf, kondigde vandaag aan dat het een recorddividend zal uitkeren aan zijn aandeelhouders voor het boekjaar 2024. Het bedrijf zal €3,35 per aandeel uitkeren, een stijging ten opzichte van het vorige jaar, waarin het dividend €3,24 per aandeel bedroeg. Deze aankondiging volgt op de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf.

Sofina, opgericht in 1898, staat bekend om zijn langetermijnvisie op investeringen en het beheer van een gediversifieerde portefeuille van bedrijven in verschillende sectoren, waaronder consumptiegoederen, technologie, gezondheidszorg en financiële diensten. Het bedrijf investeert zowel direct als via fondsen in groeibedrijven over de hele wereld. Vorig jaar betaalde Sofina nog €3,24 dividend.

Het dividend van €3,35 per aandeel vertegenwoordigt een aantrekkelijk rendement voor de aandeelhouders, met een dividendrendement van 1,6% bij een beurskoers van €210. Het bedrijf heeft aangegeven dat de ex-coupon datum voor het dividend op 20 mei 2024 zal zijn.

Met een geschat dividend van €112 miljoen voor het boekjaar 2024 blijft Sofina een betrouwbare bron van inkomsten voor zijn aandeelhouders. Het bedrijf heeft echter opgemerkt dat er nog belastingen van het dividend af moeten voordat het aan de aandeelhouders wordt uitgekeerd.

Sofina (ISIN: BE0003717312) is een aan Euronext Brussels genoteerde investeringsmaatschappij met minderheidsbelangen in onder meer beursgenoteerde aandelen waaronder de afgelopen jaren grote namen als Colruyt, Danone, en Orpea (deze investeringen zijn inmiddels verkocht of afgebouwd zo lezen we in 2021). Nieuwe investeringen vanaf 2020 zijn onder meer die in The Hut Group. Daarnaast doet Sofina ook private investeringen, onder meer via Sofina Growth dat voornamelijk investeert in snelgroeiende bedrijven en/of markten. Het dividendbeleid dat wordt toegepast door Sofina sedert 1956 – jaar van de oprichting van het huidige Sofina – is om een jaarlijks brutodividend voor te stellen dat regelmatig toeneemt. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE