Aandeel Elia krijg 'overweight' advies van analisten Morgan Stanley | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 5 april 2024

Aandeel Elia krijg 'overweight' advies van analisten Morgan Stanleyelia logo

Vandaag heeft Morgan Stanley de dekking van de Belgische Elia Group ingeluid met een "overweight" en verklaarde dat het aandeel haar voorkeur geniet als puur spel in de elektriciteitsnetwerken.

Morgan Stanley merkt op dat Elia een sectorleidende groei van 20% in haar netwerk heeft, terwijl momenteel slechts 7% van deze groei is ingeprijsd. Elia kondigde eerder al een 4,2% hoger dividend aan voor 2023/2024. De ex-coupon datum voor dit dividend is 30 mei 2024.

"De recente CMD schetste een investeringsplan dat zal resulteren in een groei van het gereguleerde activabasis (RAB) met 170% over de komende 5 jaar, ondersteund door gunstige regelgeving in België en Duitsland," aldus Morgan Stanley. Het aandeel wordt verhandeld tegen een premie ten opzichte van de RAB van slechts 23%, ruim onder de ongeveer 40% die Morgan Stanley gerechtvaardigd acht.

Morgan Stanley voorspelt een extra uitgifte van 4 miljard euro ($4,33 miljard) aan eigen vermogen om het investeringsplan voor 2024-2028 te financieren. Elia staat al jaren te boek als één van de betere dividendaandelen in België met een betaling die jaarlijks verder stijgt. In november was het ook al Citigroup dat Elia een hoger advies gaf, wat de beurskoers flink deed stijgen.

Elia is al jaren één van de meest betrouwbare dividendbetalers in België als het gaat om jaarlijkse verhogingen. Echter is de dividendgroei gezien het relatief lage dividendrendement niet extreem hoog met gemiddeld 3,7% verhoging per jaar over de laatste vijf jaar.

Elia Group SA, voorheen bekend onder de naam Elia System Operator SA, is een in België gevestigde beheerder van het hoogspanningstransmissienet voor elektriciteit. De Vennootschap transporteert elektriciteit via haar hoogspanningsnetwerk van generatoren naar grote industriële verbruikers, alsook naar distributeurs, die op hun beurt Belgische huishoudens en bedrijven voeden. Naast activiteiten als transmissienetbeheerder, levert Elia (ISIN: BE0003822393) diverse consulting diensten aan internationale klanten via Elia Grid International (EGI). 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE