Geen dividend voor aandeelhouder Euronav in Q1 van 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 7 februari 2024

Geen dividend voor aandeelhouder Euronav in Q1 van 2024Euronav dividend Q4 van 2023
Voor het eerst in jaren betaalt Euronav geen dividend

De Belgische tankerrederij Euronav zal begin 2024 voor het eerst in jaren geen dividend betalen aan aandeelhouders. Het is de eerste keer sinds 2015 dat er geen dividend zal worden uitgekeerd.

Euronav kwam op 1 februari reeds met resultaten over het vierde kwartaal waarbij ook gelijk het dividendnieuws kwam, ofwel Euronav zal over Q4 geen dividend uitkeren aan aandeelhouders. De mededeling in het persbericht staat hieronder afgebeeld en kwam verder zonder uitleg of nadere toelichting.

Euronav mededeling dividend Q4 van 2023
Euronav betaalt na jaren geen dividend (bron: persbericht 1/2/2024)

Voor beleggers die in Euronav zitten voor het doorgaans zeer hoge dividend zal het even wennen zijn, want sinds 2015 werd er altijd een dividend uitgekeerd door het Belgische bedrijf dat het de laatste jaren uitstekend heeft gedaan op de beurs. Het laatste dividend was $0,57 bruto per aandeel en werd op 20 december 2023 uitgekeerd aan aandeelhouders. Vorig jaar betaalde Euronav een wisselend maar telkens zeer hoog dividend en bovendien werd er een speciaal dividend van $1,049 bruto uitgekeerd. 

Of Euronav later dit jaar de dividendbetalingen weer hervat is nog onbekend en hangt ook af van de ontwikkelingen die spelen bij het Belgische bedrijf dat te maken heeft met meningsverschillen over strategie met een hoofdrol voor de twee referentie-aandeelhouders CMB en Frontline. 

Het aandeel Euronav staat in 2024 op 2,9% winst en heeft nu een marktwaarde van 3,6 miljard euro per 7 februari 2024. Volgens onze informatie zijn er momenteel 8 analisten die het aandeel volgen en die zijn overwegend positief met 3 'kopen' aanbevelingen, 5 'houden' recommendaties en geen enkel advies om het aandeel te verkopen.

Zodra Euronav weer een dividend gaat betalen maken wij daar uiteraard direct melding van op dividendnieuws.be.

Euronav is een onafhankelijke tankerrederij die instaat voor het zeevervoer en de opslag van ruwe olie en petroleumproducten. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen, België. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië. Euronav noteert op Euronext Brussels en op de NYSE onder het symbool EURN met ISIN: BE0003816338. Euronav verhandelt zijn schepen op de spotmarkt alsook onder langetermijnbevrachtingsovereenkomsten. VLCC-schepen op de spotmarkt worden uitgebaat binnen de Tankers International pool, waarvan Euronav één van de grootste partners is. De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit V-Plus-schepen, VLCC's, Suezmax-schepen en FSO-schepen, al dan niet in de vorm van een joint venture.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE