Dividend kampioen UCB uit België is zeer kansrijk aldus Citigroup | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 24 januari 2024

Dividend kampioen UCB uit België is zeer kansrijk aldus Citigroupkoopadvies voor aandeel UCB
Citigroup is zeer enthousiast over het aandeel UCB.

De analisten van Citigroup tonen zich zeer enthousiast over het aandeel van de Belgische farmaceut UCB. Het advies gaat naar kopen en het koersdoel van €84 naar liefst €108. De risk/reward voor het aandeel is erg aantrekkelijk zo luidt het commentaar.

Soms spat het enthousiasme van een analistenrapportage af, zo ook bij die van Citigroup over het aandeel van de Belgische farmareus én dividendkampioen UCB, die een hogere recommendatie (van 'neutral' naar 'buy') en een fors hoger koersdoel van €108 (+28,6%) meekrijgt.

Aanleiding voor deze plotse draai van de aandelenexperts van Citigroup is het feit dat zij de piekomzet van onder meer het medicijn Bimzelx (tegen psoriasis) veel hoger inschatten dan collega analisten. Citi denkt dat UCB in 2031 een omzet van liefst €4,2 miljard kan realiseren tegen eerder nog €2,3 miljard. Dat is een gigantische 'upgrade' van de inschatting van de analisten, die ruim 30% boven de gemiddelde verwachting van alle analisten bij elkaar zitten.

Naast een hogere omzet voor Bimzelx verwacht Citigroup ook meer verkopen voor de andere UCB medicijnen met onder meer een verwachte omzet van €1 miljard voor Fintepla en een omzet van €800 mln voor Zilbrysq (alletwee 33% meer dan eerder ingeschat door de analisten). Al met al een enorme upgrade van de omzet voor de vele medicijnen die het Belgische bedrijf maakt en daar hoort ook een hoger advies en koersdoel bij.

Citigroup spreekt dan ook van een erg aantrekkelijke risk/reward voor het aandeel UCB, dat positief reageerde eerder deze week op het hogere advies en koersdoel van de analisten. Citi zit met haar taxaties dan ook ver boven die van collega analisten. Volgens onze informatie krijgt UCB momenteel 16 koop aanbevelingen en zijn er ook vier verkoopadviezen. Twee analisten zijn neutraal met een 'houden' aanbeveling.

UCB is één van de weinige echte dividendkampioenen in België met een dividend dat elk jaar verder wordt verhoogd. Wel groei het dividend langzaam met de laatste jaren zo'n 2,5% per jaar. Het dividendrendement is nu 1,6% voor het aandeel UCB, dat in 2023 een dividend van €1,33 bruto per aandeel betaalde aan investeerders.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE