Belgische dividendkampioen WDP wil dividend met 12% verhogen in 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 4 juli 2023

Belgische dividendkampioen WDP wil dividend met 12% verhogen in 2024wdp logo 2023
Het Belgische vastgoedfonds WDP (Warehouses de Pauw) blijft beleggers hogere dividenden uitkeren, want ook in 2024 lonkt een mooie verhoging van 12% naar €1,12 bruto per aandeel. Het dividendrendement is ruim 4% voor het logistieke vastgoedfonds dat actief is in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië.

Echte dividendkampioenen zijn zeer zeldzaam in België, maar WDP is hard op weg om er eentje te worden mits het dividend ook de komende jaren verder verhoogd wordt. Inmiddels doet het vastgoedfonds dat al zeker tien jaren op rij en ook in 2024 is het plan om het dividend wederom stevig te verhogen. WDP heeft namelijk aangegeven een bruto uitkering van €1,12 per aandeel voor boekjaar 2023 (met betaling in 2024) te willen doen. Dit jaar werd nog €1,00 bruto dividend betaald door WDP.

Op maandag 3 juli 2023 kwam WDP met een update inzake het beleid met betrekking tot het FBI-statuur in Nederland. WDP Nederland heeft recent zijn aanslag vennootschapsbelasting voor boekjaar 2021 als FBI ontvangen, nadat het eerder zijn belastingaangifte als FBI had ingediend. Hiermee werd bevestigd dat voor 2021 aan alle voorwaarden als FBI voldaan is. 

aandeel wdp dividendhistorie
WDP wil in 2024 een dividend van €1,12 betalen 
(klik op tabel voor grotere versie)

Op basis van deze eenmalige positieve impact op het resultaat, verhoogt WDP de EPRA-winst guidance voor 2023 van 1,35 tot 1,40 euro per aandeel, een stijging met +12% tegenover 1,25 euro per aandeel in 2022. Op basis van deze vooruitzichten wordt een dividend per aandeel van 1,12 euro bruto vooropgesteld voor 2023 (uitbetaalbaar in 2024), op basis van een vergelijkbare stijging en een lage uitkeringsgraad van 80%.

LEES OOK: Aandeel Belgische dividendkampioen D'Ieteren stijgt 10% na cijfers

Indien WDP in 2024 ook daadwerkelijk een dividend van €1,12 bruto per aandeel zal betalen aan investeerders dan is het dividendrendement op de huidige beurskoers van €26,84 bijna 4,2% bruto. Dit jaar betaalde WDP naar schatting ruim 200 miljoen euro dividend in totaal nadat de uitkering over boekjaar 2022 met 13,6% werd verhoogd naar een nieuw record van €1,00 bruto per aandeel. Desondanks staat het aandeel in Brussel in 2023 nog op een verlies van 0,9%, wat vooral het gevolg is van het negatieve sentiment omtrent de vastgoedsector wereldwijd, wat weer wordt veroorzaakt door de stijgende rente en het feit dat veel mensen thuiswerken en er meer kantoorpanden leeg staan. Logistiek vastgoed wordt ook geraakt als mensen minder online bestellen zoals tijdens de corona pandemie en weer gewoon de winkelcentra bezoeken. Dat laatste is natuurlijk wel weer goed voor vastgoedfondsen die echt in winkels investeren.

BE-REIT WDP is Benelux marktleider in de ontwikkeling en verhuur van opslag- en distributieruimten. WDP biedt intelligente warehouse-oplossingen met de nadruk op het ontwikkelen en verhuren van semi-industrieel en logistiek vastgoed. WDP is de marktleider in magazijnverhuur in de Benelux. Het aandeel staat sinds 1999 genoteerd aan de Euronext-beurs in Brussel en sinds 2015 ook in Amsterdam. WDP is gespecialiseerd in de verhuur van multifunctionele magazijnen, magazijnen, logistieke en distributiecentra en industrieel vastgoed gelegen in België, maar ook in andere delen van Europa. Daarnaast organiseert het magazijnen die zijn afgestemd op de behoeften van de gebruiker, en ontwerpt het sale- en rentback-activiteiten. Behalve in België is de Vennootschap actief in Europese landen, zoals Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Roemenië.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE