Aandeel Belgische dividendkampioen D'Ieteren stijgt 10% na cijfers | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 6 september 2022

Aandeel Belgische dividendkampioen D'Ieteren stijgt 10% na cijfersAandeel D'Ieteren logo
Het aandeel D'Ieteren stijgt 10% op dinsdag 6 september na sterke resultaten over de eerste helft van 2022. Bovendien is D'Ieteren positief voor heel 2022 en wordt de outlook verhoogd.

In een zeer slecht beursklimaat waar beleggers vooral vrezen voor neerwaartse winstbijstellingen en druk op de marges komt dividendkampioen D'Ieteren uit België onverwacht met meevallende resultaten. Aandeelhouders belonen het bedrijf achter Carglass met een koerswinst van ruim 10%.

Dividendkampioen D'Ieteren, dat al enkele decennia het dividend steeds verder blijft verhogen zonder verlagingen tussentijds, zag de aangepaste winst voor belastingen met 33,5% stijgen naar €363,1 miljoen in de eerste helft van 2022. Volgens de analisten van KBC was dat liefst 14% boven de consensus. Ook wist D'Ieteren positief te verrassen met een hogere winstverwachting met voor 2022 nu een voorziene winstgroei van 35% tegen de eerdere prognose van 25% groei voor de aangepaste winst voor belastingen. Reden voor de sterke vooruitzichten en cijfers is de sterke performance voor D'Ieteren Automotive en TVG, met ook een positieve bijdrage van het recent overgekochte PHE in 2022.

DIVIDENDKAMPIOEN D'IETEREN

Wij van dividendnieuws.be volgen het aandeel D'Ieteren natuurlijk hoofdzakelijk omwille van het dividend, dat de laatste jaren met grote stappen werd opgehoogd en bovendien al jarenlang niet wordt verlaagd. De laatste twee boekjaren was er zelfs een dividendverhoging van ten minste 35%, met in de laatste 12 jaar liefst 4 keer een dividendverhoging van minimaal 30%. Dat is zeldzaam in België, zeker in combinatie met een historie die nu al tientallen jaren geen verlaging laat zien. Ook betaalt D'Ieteren regelmatig extra (speciale) dividenden naast het reguliere dividend, dat één keer per jaar wordt uitgekeerd. Dit jaar betaalde D'Ieteren een record dividend van €2,10 per aandeel (+55%) over boekjaar 2021.

stats en dividend aandeel D'Ieteren
D'Ieteren betaalde een record dividend van €2,10

Bij een beurskoers van €158 is het dividendrendement van het aandeel D'Ieteren nu 1,5%. Wij verwachten ook in 2023 weer een flinke dividendverhoging, zeker na de outlookverhoging die vandaag werd aangekondigd. Aandeelhouders moeten nog wel even wachten, want D'Ieteren betaalt het dividend altijd in juni, met als laatste ex-coupon datum 7 juni 2022. In totaal wordt er naar schatting ruim 100 miljoen euro dividend uitgekeerd door D'Ieteren, dat in Brussel dit jaar 8% daalt. De beurswaarde is nu €8 miljard.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, is een in België gevestigde onderneming die, samen met haar dochterondernemingen, actief is in de autodistributie en de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. Het bedrijf verdeelt automerken, zoals Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Porsche en Bugatti in België via haar dealers. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het repareren van autoruiten en het vervangen van voorruiten via een netwerk van franchiseactiviteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is zij via haar dochteronderneming Belron SA actief op de markt voor woningreparatie in Europa. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken: - D'Ieteren Auto, Belron (gedeeltelijk eigendom) en boekjes- en agendamaker Moleskine (voor 100% eigendom, eerder genoteerd aan de beurs in Italië).

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE