Orange Belgium betaalt ook geen dividend in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 10 februari 2023

Orange Belgium betaalt ook geen dividend in 2023Orange BE geen dividend in 2023
Het is weinig verrassend, maar Orange Belgium heeft op 10 februari bekend gemaakt voor het tweede jaar op rij geen dividend te betalen aan aandeelhouders. De laatste dividendbetaling werd in 2021 gedaan.

Nadat Orange Belgium in 2022 het dividend passeerde, zal er in 2023 voor het tweede jaar op rij geen dividend worden uitgekeerd. Vandaag deed het telecombedrijf deze aankondiging bij de publicatie van de jaarcijfers over 2022.

Orange Belgium meldt in het persbericht bij de jaarcijfers dat gezien de impact van de overname van VOO op de balans de raad van bestuur op de jaarlijkse algemene vergadering geen dividend voor het boekjaar 2022 zal voorstellen. Opmerkelijk is dat het Franse Orange wel gewoon het dividend verder wil verhogen de komende jaren en al jarenlang een mooi dividend uitkeert aan beleggers.

Het laatste dividend werd uitgekeerd door Orange in 2021; toen werd voor het vijfde jaar op een een dividend van €0,50 bruto per aandeel uitgekeerd. Dat zou op de huidige koers van €17 een dividendrendement van 2,9% bruto hebben gegeven voor het aandeel Orange Belgium.

Vorig jaar liet ook sectorgenoot Telenet nog weten het dividend in 2023 met 64% te willen verlagen. Niet veel later, in januari van dit jaar, liet ook Proximus weten het dividend met 50% te gaan verlagen. Gelukkig zijn er genoeg aandelen in België die het dividend niet verlaagd hebben en gewoon een mooi dividend betalen in 2023. Deze kunt u uiteraard terugvinden in de dividend kalender van dividendnieuws.be.

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE